Η oυκρανική κυβέρνηση έκανε χθες λόγο για νέες σφοδρές μάχες στις πόλεις Μπαχμούτ και Σολεντάρ, στο Ντονμπάς (ανατολικά).
«Δεκάδες επιθέσεις» απωθήθηκαν μέσα σε μια ημέρα, δήλωσε χθες στην ουκρανική τηλεόραση η υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μαλιάρ.
Κάθε φορά που οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν ο ουκρανικός στρατός αντιδρά εξαπολύοντας αντεπίθεση, διαβεβαίωσε.
Παράλληλα, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο, ο στρατός της Ρωσίας συνεχίζει να πλήττει υποδομές σε ουκρανικές περιφέρειες χρησιμοποιώντας πυραύλους και ιρανικά UAVs.
Κατά τις αρχές στην περιφέρεια Χάρκοβο, πέντε γυναίκες και δυο άνδρες τραυματίστηκαν σε τέτοιες επιθέσεις. Τέσσερις κατοικίες, δύο πολυκατοικίες και εμπορικό κατάστημα χτυπήθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό, πρόσθεσαν.
Οι πληροφορίες αυτές είναι αδύνατο να επιβεβαιωθούν με ανεξάρτητο τρόπο.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος