Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως στη Μαριούπολη – Νέες ρωσικές απειλές (video)

Δεν φαίνεται να τελειώνει η τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία εδώ και 49 ημέρες. Ο πόλεμος έχει μπει στην 8η εβδομάδα του με την δήλωση του Τζο Μπάιντεν ότι η Ρωσία διαπράττει γενοκτονία να κυριαρχεί στις τελευταίες εξελίξεις. Μάλιστα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι συνεχάρη τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τη δήλωσή του.

Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις Μόσχας και Κιέβου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι έχουν παγώσει με σύμβουλο του Ζελένσκι να υποστηρίζει ότι συνεχίζονται κανονικά σε επίπεδο υποομάδων.

Ο ρωσικός στρατός, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τις ευθύνες που φέρει για το αιματοκύλισμα στην Ουκρανία, δέχτηκε για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου να επιτρέψει σε δυτικά μέσα ενημέρωσης να μπουν μέσα στη μαρτυρική Μαριούπολη, σε προσεχτικά επιλεγμένα σημεία, για να καταγράψουν όμως την εικόνα που οι ίδιοι θέλουν να μεταφέρουν προς τα έξω. Είχαν προηγηθεί οι εικόνες από ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης με τουλάχιστον 1.000 Ουκρανούς μαχητές να παραδίδονται στους Ρώσους στρατιώτες, κάτι που δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο.

Συγκεκριμένα, οι Ουκρανοί, το διαψεύδουν ενώ δηλώνουν πως ο στρατός τους έχει ακόμη τον έλεγχο σε πολλές περιοχές της πόλης. Την ίσια στιγμή μητέρα βρετανού στρατιώτη που πολεμούσε με τους ουκρανούς, ανακοίνωσε ότι ο γιος της παραδόθηκε στους Ρώσους

Όταν θα αρχίσουμε να απομακρύνουμε τα συντρίμμια, ο αριθμός των νεκρών θα είναι πιο ξεκάθαρος, λέει εκπρόσωπος φιλορώσων αυτονομιστών του Ντονέτσκ.

Αυξάνονται οι ρωσικές δυνάμεις στο Ντονμπάς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχη μέχρι τελικής πτώσεως στη Μαριούπολη – Νέες ρωσικές απειλές (video)

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχώς αυξάνονται σε όλη την περιφέρεια του Ντονμπάς, όπως δείχνουν και νέες δορυφορικές φωτογραφίες. Ενισχύονται σε τρεις περιοχές με πάνω από 200 άρματα μάχης και στρατιωτικά οχήματα. Στα βορειοανατολικά, ακόμη μία επίθεση στο Χάρκοβο, πόλη που αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους των Ρώσων… προκάλεσε νέα θύματα μεταξύ των αμάχων και δεκάδες τραυματίες.

Καθώς προετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη στο Ντονμπάς, η Ρωσία απειλεί τη Δύση, πως οποιοδήποτε νατοϊκό όχημα μεταφέρει όπλα στους Ουκρανούς θα θεωρηθεί ως νόμιμος στόχος.

Ρεπορτάζ: Ζέτα Κοντάξη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος