Πόλεμος στην Ουκρανία – Λβιβ: Ένα εκατομμύριο δολάρια το ημερήσιο κόστος για τους πρόσφυγες (video)

Στο ένα εκατομμύριο δολάρια υπολογίζεται το ημερήσιο κόστος του πολέμου για την βόρεια ουκρανική πόλη της Λβιβ, ποσό που αντιστοιχεί στη διαμονή και διατροφή των προσφύγων που φτάνουν από τα ανατολικά, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε τη Δευτέρα.

«Δεν αποκλείεται να χτυπήσει και τη Λβιβ η Ρωσία. Το έκαναν οι Ταλιμπάν, γιατί να μην το κάνουν και οι Ρώσοι» είπε σχετικά ο ίδιος.

Η απεσταλμένη τη ΕΡΤ στην πόλη, Ελβίρα Κρίθαρη, περιέγραψε το κλίμα στην πόλη ως πιο ήρεμο από το πρωί της Τρίτης, δεδομένου ότι δεν ήχησαν και οι σειρήνες μετά από αρκετές ημέρες. Όπως είπε υπάρχει ψυχραιμία από τους κατοίκους, πιθανόν ως μια αντίδραση – αντίσταση και προσπάθεια διατήρησης της κανονικότητας έναντι της φρίκης της πολέμου.

«Υπάρχει ακόμα η εικόνα των ανθρώπων που δεν έχουν συνηθίσει την καθημερινότητα με τις σειρήνες, αν και αυτές χτυπούν έως τώρα προειδοποιητικά όταν ανιχνεύσουν κάποια κίνηση ακόμα κι εκτός της πόλης» είπε ακόμα.

«Οι άνθρωποι που ζουν εδώ δεν μετακινούνται. Έχουν οργανώσει πολύ καλά τις δραστηριότητες της εθελοντικής πολιτοφυλακής, αριθμώνται κοντά στους 60.000 οι εμπλεκόμενοι μόνο στη συγκεκριμένη πόλη» σημείωσε σχετικά.

Αποστολή – Λβιβ: Ελβίρα Κρίθαρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος