Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Λευκορωσία ανακοίνωσε «κοινή στρατιωτική ομάδα δράσης» με τη Ρωσία

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από το μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Την ανάπτυξη «κοινής στρατιωτικής ομάδας δράσης» με τη Ρωσία ανακοίνωσε ο ηγέτης της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ως απάντηση στην «επιδείνωση της έντασης στα δυτικά σύνορα της χώρας» όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Ο Λουκασένκο στη διάρκεια συνεδρίασης με αξιωματούχους των λευκορωσικών δυνάμεων ασφαλείας πρόσθεσε πως η Ρωσική Ομοσπονδία και η Δημοκρατία της Λευκορωσίας άρχισαν να ενώνουν δυνάμεις τους πριν από δύο ημέρες, προφανώς μετά την έκρηξη στη ρωσική γέφυρα στην Κριμαία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κρατικής Επιτροπής Συνόρων της Λευκορωσίας, Ανατολι Λαπο, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει σχεδόν όλες τις γέφυρες και έχουν ναρκοθετήσει τους δρόμους κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία.


Το Μινσκ κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει επιθέσεις στο έδαφός του. «Σήμερα, σχεδόν όλες οι συνοριακές γέφυρες έχουν ανατιναχθεί και οι οδικές και σιδηροδρομικές συνοριακές διαδρομές έχουν ναρκοθετηθεί εντελώς», δήλωσε ο Λάπο στη Λευκορωσική τηλεόραση, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν οχυρώσει τα σύνορα «στο βαθμό που βάζουν αντιαρματικές νάρκες σε τρεις σειρές στους δρόμους», είπε ο Λάπο.

Οι ρωσικές δυνάμεις είχαν χρησιμοποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο τις βάσεις στη Λευκορωσία για την αποστολή στρατευμάτων και εξοπλισμού στη βόρεια Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, η Μολδαβία ανακοίνωσε ότι τρεις πύραυλοι Cruise που εκτόξευσε η Ρωσία κατά της Ουκρανία διέσχισαν τον μολδαβικό εναέριο χώρο και καλεί για εξηγήσεις τον ρώσο πρεσβευτή στο Κισινάου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος