Πόλεμος στην Ουκρανία: Υγειονομικός γίνεται «ασπίδα» για τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο – Δείτε βίντεο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που δείχνει έναν υγειονομικό να κάνει το σώμα του ασπίδα για να προστατεύσει μία τραυματισμένη Ουκρανή στο Χάρκοβο.

Ο Ντένις Πετρένκο έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη ζωή του για να σώσει τη γυναίκα που χτυπήθηκε από θραύσματα πυραύλου. «Το έκανε από ένστικτο», είπε ο ίδιος στην εφημερίδα «The Sun».

Μόλις ξεκίνησαν να εκτοξεύονται ρωσικές ρουκέτες, όλοι άρχισαν να τρέχουν να κρυφτούν για να σωθούν. Η Ουκρανή όμως που είχε τραυματιστεί, δεν μπορούσε να κουνηθεί. Ο ήρωας υγειονομικός και εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού, όπως φαίνεται και στο βίντεο, γονατίζει δίπλα στη γυναίκα και προσπαθεί να την βοηθήσει. «Λειτούργησα ενστικτωδώς», υποστηρίζει «ήταν κάτι σαν αντανακλαστικό. Δεν το σκέφτηκα. Θέλω απλώς να βοηθάω ανθρώπους», προσθέτει.

Το σχετικό βίντεο με την ηρωική προσπάθεια του Ουκρανού υγειονομικού, ανέβηκε και το παρακολούθησαν πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες, όμως του έφερε… μπλεξίματα. Η μητέρα του δεν ήξερε ότι ο γιος της είναι εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό καθώς της είχε πει ότι εργάζεται σε γραφείο παροχής πρώην βοηθειών…

Διαβάστε ακόμα: Σοκαριστικό βίντεο: Ρουκέτα πέφτει ακριβώς δίπλα σε πεζή στο Χάρκοβο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος