Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανταλλαγή 215 αιχμαλώτων αναμεσά τους Αμερικανοί και Βρετανοί

Array

Ανταλλαγή 215 στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών που ηγήθηκαν στην υπεράσπιση της χαλυβουργίας Αζοφστάλ, ανακοίνωσε την Τετάρτη η κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Ανάμεσα τους αξιωματικοί που ηγήθηκαν στην υπεράσπιση της χαλυβουργίας του Αφζοστάλ και 10 άλλων χωρών όπως Αμερικανοί και Βρετανοί με τη μεσολάβηση του Ριάντ. Ελεύθερος και ο Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ανάμεσα σε 55 Ρώσους αιχμαλώτους.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από την εισβολή του ρωσικού στρατού απελευθέρωση αιχμαλώτων σχολίασε Αντρίι Γιέρμακ, επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας.
Οι δέκα αλλοδαποί αιχμάλωτοι πολέμου —ανάμεσά τους πέντε Βρετανοί και δύο Αμερικανοί— που μεταφέρθηκαν αεροπορικώς νωρίτερα χθες στη Σαουδική Αραβία στο πλαίσιο αυτής της ανταλλαγής ανάμεσα στη Μόσχα και στην Ουκρανία, αποτελούσαν μέρος της συμφωνίας, διευκρίνισε στο διάγγελμα του πρόεδρος Β. Ζελένσκι, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην απελευθέρωση του Βίκτορ Μεντβεντσούκ, ουκρανού πρώην βουλευτή που θεωρείται πως έχει στενή σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κι αντιμετώπιζε την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανταλλαγή 215 αιχμαλώτων αναμεσά τους Αμερικανοί και Βρετανοί

Ευχαριστήριο των ΗΠΑ
Οι δύο Αμερικανοί μαζί με πέντε Βρετανούς υπηκόους , έναν υπήκοο της Κροατίας, έναν υπήκοο του Μαρόκου και έναν υπήκοο της Σουηδίας απελευθερώθηκαν με τη διαμεσολάβηση της σαουδαραβικής κυβέρνησης και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.
Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζέικ Σάλιβαν, απηύθυνε ευχαριστήριο στον Ουκρανό πρόεδρο και στους συντελεστές της ανταλλαγής κρατουμένων και ιδιαιτέρως τον διάδοχο της Σ. Αραβίας στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος