Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο για «απρόβλεπτες» ενέργειες στην Μαύρη Θάλασσα

Το Κρεμλίνο κάνει λόγο για «απρόβλεπτες» ενέργειες της Ουκρανίας που συνιστούν κίνδυνο για την εμπορική ναυσιπλοΐα στην Μαύρη Θάλασσα και κατηγορεί το Κίεβο για «τρομοκρατικές επιθέσεις» στην περιοχή.

Λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή της από την συμφωνία για τα σιτηρά, η Μόσχα επιδιώκει την υπονόμευση ολόκληρης της διαδικασίας εξαγωγής των ουκρανικών σιτηρών, προειδοποιώντας ότι τα πλοία που ταξιδεύουν προς τα ουκρανικά λιμάνια θα θεωρούνται στρατιωτικοί στόχοι για την Ρωσία. Οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις προηγούμενες ημέρες τις λιμενικές εγκαταστάσεις στα τρία λιμάνια της περιοχής της Οδησσού από όπου εξάγονται τα ουκρανικά σιτηρά.

Ρωσικές ναυτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ασκήσεις εκτοξεύοντας πυραύλους κατά «επιπλεόντων στόχων», αν και ο πρεσβευτής της Μόσχας στην Ουάσινγκτον αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέδιο επίθεσης κατά εμπορικών πλοίων στην Μαύρη Θάλασσα.

«Απρόβλεπτες ενέργειες και πολύ περισσότερο η ανάμειξη του καθεστώτος του Κιέβου σε τρομοκρατικές ενέργειες δημιουργούν εν δυνάμει απειλή στην περιοχή αυτή», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος