Πόλεμος στην Ουκρανία: Δύο άμαχοι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στα ανατολικά

Τουλάχιστον δύο άνθωποι έχασαν τη ζωή τους από ρωσικούς βομβαρδισμούς, ενώ τραυματίστηκε ακόμη ένας στην επαρχία Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανέφεραν σήμερα οι Αρχές της χώρας, προσθέτοντας ότι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν εννέα εχθρικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η πόλη Κρασνοχορίβκα, που βρίσκεται πολύ κοντά στο εμπόλεμο μέτωπο, δεχόταν «εχθρικά πυρά κατά τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί», δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ, Βαντίμ Φιλάσκιν με ανάρτηση στο Telegram.

Τα πυρά σκότωσαν μια 70χρονη γυναίκα και έναν 73χρονο και τραυμάτισαν έναν ακόμη, τόνισε ο κυβερνήτης, καλώντας όσους πολίτες έχουν απομείνει στην πόλη να την εγκαταλείψουν.

Στην επαρχία Ντνιπροπετρόβσκ (κεντρικά-νότια), ένας 36χρονος άνδρας που τραυματίστηκε την προηγούμενη μέρα σε βομβαρδισμό υπέκυψε στα τραύματα του και ένας άλλος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, δήλωσε ο κυβέρνητης της επαρχίας αυτής, Σέρχι Λίσακ.

Παράλλλα, τις τελευταίες 24 ώρες, ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν το τρακτέρ που οδηγούσε πέρασε πάνω από έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ έκανε αγροτικές εργασίες κοντά στο Τοπολίν, στην επαρχία Χερσώνας, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική αστυνομία.

Στο κατεχόμενο από την Ρωσία τμήμα της επαρχίας Χερσώνα, τέσσερις άμαχοι τραυματίστηκαν επίσης από ουκρανικούς πυραύλους, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της τοπικής ρωσικής κατοχικής διοίκησης, Βλάντιμιρ Σάλντο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας από Παρασκευή προς Σάββατο, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε εννέα ρωσικά drones, από τα συνολικά 12 που εκτόξευσαν ρωσικές δυνάμεις, στις περιοχές Χερσώνα, Οδησσό, Ντνιπροπετρόφσκ και Πολτάβα.

Στο Ντονέτσκ, η Ρωσία πραγματοποίησε επίσης πλήγμα με πυραύλους S-300/S-400 που εκτοξεύτηκαν από την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Η Ρωσία εξαπέλυσε εκστρατεία αεροπορικών πληγμάτων εναντίον των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε αρκετές περιφέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος