Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν μπορούμε να αποκλείουμε τίποτα σε ένα πόλεμο», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ατάλ

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ επανέλαβε σήμερα στο RTL ότι «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα σε έναν πόλεμο» που μαίνεται «στην καρδιά της Ευρώπης», περιλαμβανομένης της αποστολής χερσαίων δυνάμεων, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χθες Δευτέρα.

«Δεν υπάρχει σήμερα συναίνεση για την αποστολή επισήμως (…) χερσαίων δυνάμεων. Αλλά δεν πρέπει να αποκλειστεί τίποτα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», εξήγησε ο Μακρόν χθες μετά το πέρας διεθνούς συνόδου για την υποστήριξη της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Γεωργική Έκθεση στο Παρίσι ο Ατάλ υπενθύμισε σήμερα ότι «πριν δύο χρόνια» πολλές χώρες «απέκλειαν το ενδεχόμενο να στείλουν όπλα» στην Ουκρανία.

«Σήμερα πρόκειται να στείλουμε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να στηρίξουμε τους Ουκρανούς μπροστά σε αυτή την επιθετικότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Οπότε, αυτό που υπενθύμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ότι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα σε έναν πόλεμο ο οποίος, για μία ακόμη φορά, μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης και στην πόρτα της ΕΕ», κατέληξε ο Ατάλ, εκτιμώντας ότι ο Μακρόν «ήταν ξεκάθαρος στο θέμα».

Ο Γάλλος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι το Παρίσι δεν μπορεί να σκεφτεί ότι «η Ρωσία ενδέχεται να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο», ότι ο πρόεδρός της Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε «να πει ότι πήρε με τη βία τον έλεγχο μιας άλλης ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας».

Υπενθυμίζοντας ότι η Σουηδία και η Φινλανδία, δύο ιστορικά ουδέτερες χώρες, αποφάσισαν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ «διότι βλέπουν να έρχεται αυτή η απειλή», ο Ατάλ πρόσθεσε: «Δεν θέλω η γενιά μου και οι γενιές που θα έρθουν να μεγαλώσουν σε έναν κόσμο (…) απειλών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος