Γάζα: Στο στόχαστρο παραμένει το νοσοκομείο Αλ Σίφα – 140 νεκροί

Σύνοψη
  • Επιπλέον 50 Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν στο Αλ Σίφα , σύμφωνα με νέο ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού

Ο ισραηλινός στρατός είπε την Πέμπτη ότι σκότωσε περισσότερους από 50 Παλαιστίνιους ένοπλους την περασμένη ημέρα σε μάχες γύρω από τo νοσοκομείο Σίφα της Λωρίδας της Γάζας και επιβεβαίωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις που ξεκίνησαν στις 18 Μαρτίου.

«Την τελευταία ημέρα, περισσότεροι από 50 τρομοκράτες εξοντώθηκαν κατά τη διάρκεια ανταλλαγών πυρών και τρομοκρατικών υποδομών και εντοπίστηκαν εγκαταστάσεις αποθήκευσης όπλων. Συνολικά, πάνω από 140 τρομοκράτες έχουν εξοντωθεί στην περιοχή του νοσοκομείου», ανέφερε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 350 παλαιστίνιοι.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου επανέλαβε πως είναι ανάγκη να «γίνουν περισσότερα για να προστατευθούν οι άμαχοι» και σημείωσε πως πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού το οποίο θα στήσει προσωρινό λιμάνι στα παράλια της Λωρίδας της Γάζας ώστε να μπορεί να παραδίδεται ανθρωπιστική βοήθεια μέσω θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν κάλεσε μάλιστα τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις ώστε να αποφευχθεί η εξαπόλυση χερσαίας επίθεσης στη Ράφα, πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν καταφύγει κάπου 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, μετά τον βίαιο εκτοπισμό τους.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας «άμεση κατάπαυση του πυρός που συνδέεται με την απελευθέρωση ομήρων» στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

«Στην πραγματικότητα έχουμε παρουσιάσει ένα ψήφισμα που βρίσκεται τώρα ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας και ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός σε σχέση με την απελευθέρωση των ομήρων και ελπίζουμε πολύ ότι οι χώρες θα το υποστηρίξουν», είπε στο σαουδαραβικό μέσο Al Hadath το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία για να συζητήσουν τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα.

Δ. Όχθη: Νέα αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) πως διεξάγουν επιχείρηση στον καταυλισμό παλαιστινίων προσφύγων Νουρ Σαμς, πλάι στην Τούλκαρεμ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Δυτικής Όχθης.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αεροσκάφος έπληξε δυο τρομοκράτες που ήγειραν απειλή για τις δυνάμεις μας», ανέφεραν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις σε λακωνικό ανακοινωθέν τους.

Tρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας που παρουσιάστηκε ως αξιωματικός του στρατιωτικού βραχίονα του Παλαιστινιακού Ισλαμιστικού Τζιχάντ, σκοτώθηκαν σε ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα με στόχο αυτοκίνητο στην Τζενίν, προπύργιο παλαιστινιακών ένοπλων κινημάτων στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης.

Εκατοντάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους νεαροί που έφεραν αυτόματα τουφέκια κι έριχναν ριπές στον αέρα, παραβρέθηκαν στις κηδείες των τριών ανδρών σε καταυλισμό προσφύγων πλάι στην πόλη, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Πηγή: Reuters.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος