Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Στο Ριάντ ο Ερντογάν για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας

Στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου συμμετάσχει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, με αντικείμενο τον πόλεμο στη Γάζα,  μετέβη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι οι Σύνοδοι Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας θα συνδυαστούν σε μια ενιαία σύνοδο κορυφής στο Ριάντ σήμερα, Σάββατο.

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας αναφέρει πως ο πρόεδρος Ερντογάν θα επισκεφθεί σήμερα το Ριάντ για να συμμετάσχει για την έκτακτη κοινή σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου που διοργανώνεται για να αντιμετωπιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις κατά του παλαιστινιακού λαού στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, ιδίως στη Γάζα.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θα απευθύνει χαιρετισμό και αναμένεται επίσης να έχει διμερείς συναντήσεις με τους συμμετέχοντες ηγέτες στο περιθώριο της Συνόδου.

Τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνοδεύουν ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν, ο αρχηγός της υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ Ιμπραχίμ Καλίν και ο διπλωματικός σύμβουλός του Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Επιμέλεια: Γιάννης Μανδαλίδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος