Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Παλαιστίνιος που ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος που προσηλυτίστηκε στον Ιουδαϊσμό σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με κοντινό του πρόσωπο, ενώ ο ισραηλινός στρατός είπε ότι ένας «ύποπτος» σκοτώθηκε χωρίς να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Ο Νόαμ Άρνον, εκπρόσωπος της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη της Χεβρώνας, έγραψε σε τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, «Σήμερα το πρωί, ο Ντέιβιντ Μπεν Αβραάμ, ο οποίος ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό, πέθανε με τραγικό τρόπο», εξηγώντας ότι ο 62χρονος  Παλαιστίνιος ήταν από τη Χεβρώνα και λεγόταν Sameh Zaytoun. Πρόσθεσε ότι ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό το 2020 και έκτοτε υιοθέτησε το εβραϊκό του όνομα.

Ο Άρνον, που ήταν κοντά στο θύμα, είπε ότι «οι στρατιώτες τον υποψιάστηκαν κατά λάθος και τον πυροβόλησαν» στο σταυροδρόμι Ελιέζερ, μεταξύ Χεβρώνας και Ιερουσαλήμ στη νότια Δυτική Όχθη.

 Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «στρατιώτες άνοιξαν πυρ, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, εναντίον ενός Παλαιστίνιου που τους κίνησε τις υποψίες στον κόμβο Ελιέζερ». Πρόσθεσε ότι το άτομο, του οποίου η ταυτότητα δεν αποκαλύφθηκε, πέθανε από τα τραύματά του και ότι η στρατιωτική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος