Πόλεμος Ισραήλ – Χαμάς: ΗΠΑ και Βρετανία σε επιπλέον κυρώσεις κατά της Χαμάς

ΗΠΑ και Βρετανία αποφάσισαν από κοινού να επιβάλλουν νέες κυρώσεις στη Χαμάς σε άτομα ή οντότητες που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση.

Την ίδια ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι παραπάνω από τα μισά νοσοκομεία στη Γάζα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ειδικότερα ανακοίνωσε ότι τα 22 από τα 35 νοσοκομεία της Γάζας δεν μπορούν να λειτουργήσουν λόγω έλλειψης καυσίμωμ, ιατρικού υλικού αλλά και λόγω των καταστροφών που έχουν προκληθεί. Ακόμα κι αυτά τα 14 που παραμένουν ανοιχτά δεν έχουν τα απαραίτητα για να προχωρούν σε κρίσιμα χειρουργεία.

Τελ Αβίβ: Ξεκίνησε η πορεία συγγενών των ομήρων – Θα καταλήξουν στην Ιερουσαλή, στο γραφείο του Νετανιάχου

Συγγενείς ομήρων, που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οδηγήθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, αναχώρησαν σήμερα από το Τελ Αβίβ για μια πορεία πέντε ημερών μέχρι την Ιερουσαλήμ ζητώντας «μια συμφωνία για τους ομήρους τώρα».

Η πορεία αυτή των 63 χιλιομέτρων θα περάσει από το κέντρο της χώρας και πρόκειται να οδηγήσει μέχρι το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου όπου οι συγγενείς θα απαιτήσουν απ’ αυτόν «την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων», εξήγησε το Φόρουμ Οικογενειών Ομήρων και Εξαφανισθέντων.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρένα Δημητρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος