Πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς: Διεθνείς  πιέσεις στο Ισραήλ ακόμη και με απαγόρευση προμήθειας όπλων

Καθώς ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζεται, το Ισραήλ αντιμετωπίζει περαιτέρω σημάδια διεθνούς απομόνωσης, ειδικά με τις νέες χώρες να ανακοινώνουν εμπάργκο όπλων ή να επιβάλλουν κυρώσεις στους Ισραηλινούς εποίκους.

Αρκετές χώρες έχουν υιοθετήσει μια λιγότερο ανεκτική στάση απέναντι στην ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία διεξάγει πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου.

Το Ισραήλ, συμφώνα με εκτιμήσεις παρατηρητών, βρίσκεται επί του παρόντος μόνο του και απομονωμένο στη διεθνή σκηνή και σε άμεση και δημόσια διαφωνία με την κυβέρνηση Μπάιντεν, τον στενότερο σύμμαχό του. Όσον αφορά τον δεύτερο σύμμαχο, τη Βρετανία, απειλεί να επιβάλει εμπάργκο όπλων εάν δεν επιτραπεί στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθείτε τους αιχμαλώτους της Γάζας.

Το εμπάργκο όπλων επιβλήθηκε επίσης από τον Καναδά, και υπάρχει παρόμοιο εμπάργκο από το Βέλγιο και την Ιταλία., Μετά και την απώλεια της υποστήριξης της Τσεχίας και της Ουγγαρίας, υπήρξε συναίνεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία άρχισε να επιβάλλει κυρώσεις σε εποίκους και εποικισμούς.

Οι παρατηρητές επισημαίνουν επίσης την επιδείνωση των σχέσεων του Ισραήλ με τις γειτονικές χώρες και ορισμένες χώρες της Λατινικής Αμερικής που διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, και μια παρόμοια κίνηση από το κράτος της Νότιας Αφρικής.

Αυτές οι αλλαγές στη θέση του Ισραήλ διεθνώς ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου, όταν άλλαξε η διάθεση της διεθνούς κοινότητας απέναντι στο Ισραήλ. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η διεθνής κοινότητα βλέπει την ανθρώπινη τραγωδία στη Λωρίδα της Γάζας και δεν μπορεί να παραμείνει ουδέτερη απέναντί της.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος