Ιαπωνία: Το προφίλ του δράστη της επίθεσης στον Σίνζο Άμπε – Πυροβόλησε με αυτοσχέδιο όπλο, καρέ καρέ η σύλληψη (photo+video)

Array

«Δυσαρεστημένος με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπεμαζί, και αποφάσισε να τον σκοτώσει» σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK ήταν ο άνδρας που άνοιξε πυρ εναντίον του πολιτικού της χώρας.

Πιο αναλυτικά, το ίδιο μέσο, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, σημείωσε ότι ακόμη «δεν είναι σαφείς οι λόγοι της δυσαρέσκειάς του».

Την ίδια ώρα η αστυνομία προχώρησε στην ανακοίνωση των στοιχείων του δράστη και ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε χειροποίητο τουφέκι.

Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

Υπενθυμίζεται πως ο ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε την ώρα που ο τελευταίος εκφωνούσε προεκλογική ομιλία στην πόλη Νάρα, στη δυτική Ιαπωνία. Ο Ιάπωνας πολιτικός κατέρρευσε αιμορραγώντας και διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του με τα πρακτορεία να αναμεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι είναι νεκρός.

Στο παρακάτω σχεδιάγραμμα φαίνεται το πώς κινήθηκε

Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται πως κατοπτεύει το χώρο περιμένοντας την στιγμή για να επιτεθεί.

Ο άνδρας που πυροβόλησε εναντίον του πολιτικού –που έμεινε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας (2006-2007, 2012-2020)– συνελήφθη και το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε από την αστυνομία, αναφέρουν ΜΜΕ. Πρόκειται για άνδρα 42 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Η στιγμή του πυροβολισμού

Το όπλο

Τι είπε για τον δράστη ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιότο, Αντώνης Καραΐσκος

Το προφίλ του δράστη της επίθεσης σκιαγράφησε ο αναπληρωτής καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Κιότο, Αντώνης Καραΐσκος, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και της ΕΡΤ.

«Θυμίζουμε ότι η Ιαπωνία δεν έχει στρατό γιατί απαγορεύεται από το Σύνταγμά της» σημείωσε σχολιάζοντας τις έως τώρα πληροφορίες που αναφέρουν πως το άτομο που έκανε την επίθεση είναι πρώην μέλος των Ιαπωνικών Δυνάμεων Αυτοάμυνας και συμπλήρωσε πως «φαίνεται ότι ανήκε στο Πολεμικό Ναυτικό κι από εκεί ίσως είχε κάποιες γνώσεις και πιθανόν να έφτιαξε το όπλο μόνος του».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος