Ποινή φυλάκισης 8.000 ετών μέχρι την καταβολή της διατροφής των παιδιών του

Ο Αυστραλός Noam Hoopert, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Ισραήλ, υποστηρίζει ότι του απαγορεύτηκε να φύγει από το Ισραήλ για 8.000 χρόνια, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 9999, εάν δεν καταβάλει 1,8 εκατομμύρια λίρες στο όνομα της διατροφής των παιδιών του.

Μια αναφορά της αυστραλιανής ιστοσελίδας news.com αναφέρει ότι ο Hoopert (44), ένας τεχνικός χημείας, που απασχολείται σε μια φαρμακευτική εταιρεία και του απαγορεύτηκε με δικαστική απόφαση να εγκαταλείψει το Ισραήλ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 9999, αναφέρει ο  Guardian του Λονδίνου.

Μετά από μήνυση που κατέθεσε η πρώην σύζυγός του το 2013 και μια δίκη, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Χούπερτ πρέπει να πληρώνει 5.000 σέκελ, δηλαδή περίπου 1.200 λίρες, το μήνα για καθένα από τα δύο παιδιά του μέχρι να ενηλικιωθούν. Δεν είναι σαφές εάν ο Χούπερτ έχει πραγματοποιήσει κάποια πληρωμή μέχρι στιγμής ή πρέπει να πληρώσει ολόκληρο το ποσό προκαταβολικά προκειμένου να ακυρώσει τη δικαστική απόφαση για την κράτησή του στο Ισραήλ, αναφέρει το πρακτορείο Tanjug.

Η πρώην σύζυγος του Χούπερτ, ισραηλινή υπήκοος, επέστρεψε στη χώρα το 2011, όταν τα παιδιά τους ήταν τριών μηνών και πέντε ετών, αντίστοιχα, και ο Χούπερτ ισχυρίζεται ότι μετά από αυτό έπεσε θύμα δίωξης του ισραηλινού δικαστικού συστήματος.

«Είμαι παγιδευμένος στο Ισραήλ από το 2013. Με διώκει η ισραηλινή δικαιοσύνη μόνο και μόνο επειδή ήμουν παντρεμένος με μια Ισραηλινή γυναίκα και δεν είμαι ο μόνος», είπε ο Χούπερτ, προσθέτοντας ότι το δημοσίευσε μόνο για να βοηθήσει άλλους άνδρες που θα μπορούσαν να βιώσουν το ίδιο, «απειλητικό για τη ζωή», ως εμπειρία.

Επιμέλεια – μετάφραση: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος