Εσθονικό πλοίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Οδησσού ύστερα από έκρηξη

Πλοίο εσθονικής ιδιοκτησίας βυθίστηκε ύστερα από έκρηξη στα ανοιχτά των ακτών της ΟδησσούΈξι ναυτικοί που επέβαιναν στο πλοίο περισυνελέγησαν από Ουκρανούς διασώστες και διακομίστηκαν με υποθερμία σε νοσοκομείο στο Τσερνομόρσκ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Vista Shipping Agency με έδρα το Ταλίν, το πλοίο μπορεί να έπεσε σε νάρκη.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας πύραυλος έπληξε φορτηγό πλοίο με σημαία Μπανγκλαντές που βρισκόταν στο ουκρανικό λιμάνι Όλβια στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Μπανγκλαντεσιανός μέλος του πληρώματος.

Το φορτηγό πλοίο Banglar Samriddhi, με σημαία Μπανγκλαντές, είχε 29 μέλη πληρώματος, όλοι τους Μπαγκλαντεσιανοί. Επλήγη την ώρα που βρισκόταν στο λιμάνι Όλβια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, εξήγησε ο αξιωματούχος. Δεν ήταν ξεκάθαρο αν υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των άλλων μελών του πληρώματος ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση του πλοίου.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος