ΠΓΔΜ: «Διάθεση σύγκλισης» για την εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση

Χωρίς συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά χωρίς αντεγκλήσεις τη φορά αυτή, έληξε η νέα συνάντηση, που είχαν σήμερα Παρασκευή, οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της ΠΓΔΜ, σχετικά με εξεύρεση λύσης στην πολιτική κρίση που μαστίζει τη χώρα.

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο αναφέρεται ότι εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για την εφαρμογή της προκαταρκτικής συμφωνίας από τις 2 Ιουνίου και συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις, στις 29 Ιουνίου, με στόχο την πλήρη υλοποίηση της συμφωνίας.

Στη συνάντηση μετείχαν οι αρχηγοί του κυβερνώντος VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι, της αντιπολιτευόμενης Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) Ζόραν Ζάεβ, του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι και του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών (DPA) Μεντούχ Θάτσι, ενώ παρόντες ήταν, όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις, οι πρέσβεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση σημειώθηκε κάποια πρόοδος και διάθεση για γεφύρωση των διαφορών μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος