Pfizer και Moderna αυξάνουν τις τιμές των εμβολίων λόγω προσαρμογής στις παραλλαγές του Covid -19

Ακριβότερες  θα είναι οι τιμές των εμβολίων  των φαρμακευτικών εταιριών Pfizer και Moderna που θα παραδώσουν  στην Ευρωπαϊκή  Ένωση , επικαλούμενες την προσαρμογή τους στις παραλλαγές του ιού, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Στεφάν Μπον επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Χωρίς να διευκρινίζει  το ποσό της αύξησης  ο Γάλλος υπουργός  αποκάλυψε  στο δίκτυο RFI   ότι θα είναι  «λίγο πιο ακριβά»   όχι μόνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά για όλους τους αγοραστές. Έσπευσε  όμως να συμπληρώσει ότι «Θα πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε όλα αυτά κατά ορθολογικό τρόπο, προφανώς να μην εξαπατηθούμε, αλλά να έχουμε πιο απαιτητικά συμβόλαια, με προϊόντα προσαρμοσμένα στις παραλλαγές». Ο κ. Μπον  συμπλήρωσε ακόμη  ότι ζητούμενο είναι το κύριο μέρος της παραγωγής, περίπου 300 συστατικών των εμβολίων, να παράγεται στο ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times που επικαλείται στο περιεχόμενο των συμβολαίων με την ΕΕ, Το εμβόλιο της Pfizer θα περάσει από τα 15,5 ευρώ στα 19,5 ευρώ και το εμβόλιο της Moderna από τα 19 ευρώ στα 21,5 ευρώ.

Η αύξηση των τιμών συμπίπτει με την ανησυχία για την διάδοση της παραλλαγής Δέλτα, ενώ οι έρευνες έχουν δείξει ότι τα εμβόλια των Moderna και Pfizer/BioNTech παραμένουν αποτελεσματικά απέναντι στην παραλλαγή αυτή.

Από το πρόγραμμα της από κοινού προμήθειας εμβολίων, η ΕΕ έχει προμηθευθεί 330 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, 100 εκατομμύρια του εμβολίου της AstraZeneca, 50 εκατομμύρια εμβόλια της Moderna και 20 εκατομμύρια του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος