Πετρελαιοκηλίδα απειλεί τη θαλάσσια ζωή στην Καλιφόρνια (video)

Τεράστια πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, δημιουργεί προβλήματα στη περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή. Πάνω από μισό εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου έχουν διαρρεύσει στον Ειρηνικό Ωκεανό, νότια του Λος Άντζελες, από πιθανή διαρροή υποθαλάσσιου αγωγού.

Νεκρά ψάρια, πτηνά καλυμμένα με πετρέλαιο, τεράστιες εκτάσεις μολυσμένες.

Ο δήμαρχος του Χάντινγκτον μπίτς της Καλιφόρνια, Κιμ Καρ, τονίζει πως: «Βρισκόμαστε εν μέσω πιθανής οικολογικής καταστροφής».

126.000 γαλόνια πετρελαίου, περίπου 3.000 βαρέλια, διέρρευσαν το Σάββατο από αγωγό υποθαλάσσιου κοιτάσματος, στον ειρηνικό καλύπτοντας έκταση 13 τετραγωνικών μιλίων.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε στείλει δύτες στην τοποθεσία, τον πιθανό τόπο της διαρροής. Διερευνούμε την πηγή και την πιθανή αιτία αυτού του περιστατικού», δηλώνει ο Μάρτιν Γουίλσερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του AMPLIFY ENERGY AP OIL SPILL BRIEFING.

Ομάδες της ακτοφυλακής προσπαθούν να περιορίσουν την πετρελαιοκηλίδα και να καθαρίσουν τα νερά.
Ανυπολόγιστος αριθμός θαλάσσιας ζωής έχει πληγεί και το πετρέλαιο είναι παντού.

Η υπεύθυνος της κομητείας ORANGE, Κατρίνα Φόλεϊ, επισημαίνει ότι: «Έχουμε ήδη λάβει αναφορές για πολλά ζώα που έχουν καλυφθεί με πετρέλαιο».

Οι υγειονομικές αρχές προειδοποιούν τους κατοίκους πως το υλικό μπορεί να είναι επιβλαβές για τους ανθρώπους και τους καλούν να αποφύγουν την επαφή με την θάλασσα και την άμμο.

«Αυτό που δεν φαίνεται με το μάτι το καταλαβαίνεις από την απαίσια μυρωδιά. Θα σου προκαλέσει πονοκέφαλο μέσα σε λίγα λεπτά», επισημαίνει η ρεπόρτερ του NBC, Έμιλι Ικέντα.

Η μεγαλύτερη καταστροφή εντοπίζεται στην παραλιακή πόλη Χάντιγκτον μπιτς της Κομητείας Όραντζ, οι αρχές της οποίας ζητούν από τον Τζο Μπάιντεν να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Επιμέλεια: Κάλλη Λέκκα

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος