Νεκρός βουλευτής 30 ετών μέσα στο Κοινοβούλιο της Φινλανδίας

Πέθανε σήμερα (Τρίτη 19/8), μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου της Φινλανδίας, σε ηλικία 30 ετών, ο Έμελι Πέλτονεν, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, ανακοίνωσε η διοίκηση του θεσμού.

Η αστυνομία ανέφερε πως ο Έμελι Πέλτονεν απεβίωσε γύρω στις 11 το πρωί και δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια σε αυτήν τη φάση, ωστόσο δεν διευκρινίζονται τα αίτια θανάτου του.

Η έκφραση πένθους πολιτικών προσώπων

«Ο θάνατος του Έμελι Πέλτονεν με συγκλονίζει, όπως και όλους μας», δήλωσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, Τίτι Τουπουράινεν, σε ένα δελτίο Τύπου, «Ήταν ένα πολύ σεβαστό μέλος στην κοινότητά μας και θα μας λείψει πολύ».

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ -όπως και πολλοί βουλευτές- εξέφρασαν τη λύπη τους, «Σήμερα, λάβαμε τραγικά νέα από το κοινοβούλιο» ανάρτησε στο Χ.

Η σημαία της Φινλανδίας κυμάτιζε μεσίστια σήμερα μπροστά από το κτίριο του κοινοβουλίου στο κέντρο του Ελσίνκι, σε ένδειξη πένθους.


Ο Έμελι Πέλτονεν είχε κάνει γνωστό στα τέλη Ιουνίου πως θα έπαιρνε αναρρωτική άδεια εξαιτίας μιας νοσοκομειακής λοίμωξης που είχε κολλήσει την άνοιξη, κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας για την αντιμετώπιση νεφρίτιδας.

Γίνεται λόγος για πιθανή αυτοκτονία του βουλευτή, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει επιβεβαιωθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος