Πέθανε στα 88 του χρόνια ο συγγραφέας Γουίλμπουρ Σμιθ

Στην Κέιπ Τάουν και σε ηλικία 88 ετών πέθανε ο νοτιοαφρικανός συγγραφέας Γουίλμπουρ Σμιθ, ο δημιουργός δεκάδων περιπετειωδών μυθιστορημάτων που μεταφράστηκαν σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εκδοτικής του εταιρείας.

«Ο συγγραφέας παγκόσμιων μπεστ σέλερ Γουίλμπουρ Σμιθ πέθανε απροσδόκητα το απόγευμα στο σπίτι του στην Κέιπ Τάουν, έπειτα από ένα πρωινό ανάγνωσης και γραφής, με τη γυναίκα του, τη Νίσο, στο πλάι του», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που αναρτήθηκε στον ιστότοπο Wilbur Smith Books.

Ο Γουίλμπουρ Σμιθ έγραψε 49 μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε περίπου τριάντα γλώσσες και πούλησαν συνολικά 140 εκατομμύρια αντίτυπα, σύμφωνα με την εκδοτική εταιρεία.

Βιογραφικό

Γεννημένος την 9η Ιανουαρίου 1933 στη Βόρεια Ροδεσία –τη σημερινή Ζάμπια– από βρετανούς γονείς, ο Γουίλμπουρ Σμιθ γνώρισε τη διασημότητα ήδη όταν τυπώθηκε το πρώτο του μυθιστόρημα, με τίτλο Στα νύχια του λιονταριού (When the Lions Feeds), το 1964.

Τη μεγαλύτερη επιτυχία του τη γεύτηκε με το μνημειώδες «έπος των Κόρτνεϊ», σειρά δεκατριών μυθιστορημάτων που αφηγούνται τη μοίρα μιας οικογένειας για πάνω από τρεις αιώνες, από την αρχή του αποικισμού της Αφρικής από τους Ευρωπαίους ως την περίοδο του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

Ο Γουίλμπουρ Σμιθ «μετέφερε τους αναγνώστες του στα μεταλλεία χρυσού της Νότιας Αφρικής, ανάμεσα στους πειρατές του Ινδικού Ωκεανού, σε θησαυρούς θαμμένους σε τροπικά νησιά, στους πολέμους στην Αραβία και στο Χαρτούμ, στην αρχαία Αίγυπτο, στη Γερμανία του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, στο Παρίσι, στην Ινδία, στην Αμερική και στην Ανταρκτική, όπου συνάντησαν ανελέητους εμπόρους διαμαντιών και σκλάβων, κυνηγούς θηραμάτων στις ζούγκλες και τις θαμνώδεις εκτάσεις» των αφρικανικών εσχατιών, αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου της εκδοτικής εταιρείας του.

Η εκδότριά του από την πλευρά της ευχαρίστησε τα «εκατομμύρια των θαυμαστών του Σμιθ σε όλο τον κόσμο» που αγάπησαν «τη δυνατή γραφή του».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος