Πέθανε ο θρυλικός Ελληνοαμερικανός art director Τζορτζ Λόις

Array

O Ελληνοαμερικανός art director Τζορτζ Λόις, (George Lois) ο οποίος δημιούργησε μερικά από τα πιο γνωστά εξώφυλλα ανδρικών περιοδικών στις ΗΠΑ τη δεκαετίας του 60, έφυγε από τη ζωή σε σε ηλικία 91 ετών.

Ο Γιώργος Λόης, ο «χρυσός Έλληνας» όπως τον έλεγαν, είχε γεννηθεί το 1931 στο Μανχάταν από γονείς με καταγωγή την ορεινή Ναυπακτία. Ήταν ένα από τα τρία παιδιά των μεταναστών, Χάρη Λόη και Βασιλικής Θανασούλη με καταγωγή από την ορεινή Ναυπακτία. Ο Τζορτζ και οι αδερφές του, Παρασκευή και Χαρίκλεια, μεγάλωσαν στο Μπρονξ.

Ο Τζορτζ Λόις πέθανε στο σπίτι του στο Μανχάταν στα 91 του χρόνια. Ο γιος του ο Λουκ επιβεβαίωσε τον θάνατο του πατέρα του, μόλις δύο μήνες μετά την απώλεια της μητέρα του, Ρόζμαρι, σύμφωνα με τους New York Times.

Έγινε γνωστός για τα εξώφυλλα του ανδρικού περιοδικού Esquire που σχεδίασε από το 1962 έως το 1972 και τις διαφήμίσεις του.

Φόρεσε στον Αφροαμερικανό πυγμάχο Σόνι Λίστον σκούφο του Άι Βασίλη, έβαλε στο εξώφυλλο τον Μοχάμεντ Άλι τρυπημένο από βέλη και τον Άντι Γουρτχολ να πνίγεται σε μια κονσέρβα και πολλές άλλες καμπάνιες αφήνοντας το ίχνος του του μέχρι και σήμερα.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή καμάρωνε για την ελληνική καταγωγή του: «Πάντα καμάρωνα που είμαι Ελληνας. Στη ζωή μου είδα πολλούς συμπατριώτες να αλλάζουν τα επίθετά τους και να κρύβουν την καταγωγή τους για να ανελιχθούν πιο εύκολα. Εγώ πάντα ήμουν υπερήφανος για τη χώρα του παππού μου, τον ελληνικό πολιτισμό και την παράδοση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος