Πέθανε ο Ρακές Τζουντζουνουάλα, «ο Ουόρεν Μπάφετ της Ινδίας»

Array

Ο δισεκατομμυριούχος Ινδός επενδυτής Ρακές Τζουντζουνουάλα, ο επονομαζόμενος από τα ινδικά μέσα ενημέρωσης «ο Ουόρεν Μπάφετ της Ινδίας», πέθανε σε ηλικία 62 ετών.

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι τον χαρακτήρισε «αδάμαστο» και εξέφρασε τη θλίψη του για το θάνατό του με μήνυμά του στο Twitter, όπως έκαναν και άλλοι Ινδοί αξιωματούχοι.

Ο «Μεγάλος Ταύρος της Νταλάλ Στριτ» -η Γουόλ Στριτ της Βομβάης- είχε περιουσία που υπολογίζεται σε 6 δισεκ. δολάρια, σύμφωνα με το Ρόιτερς, και σημαντικά μετοχικά μερίδια σε μια τριανταριά από τις σημαντικότερες ινδικές εταιρείες.

Πρόσφατα είχε επενδύσει 35 εκατ. δολάρια για το 40% της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Akasa Air, η οποία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη πτήση της.

«Γεμάτος ζωή, γεμάτος πνεύμα και οξυδέρκεια, αφήνει πίσω του μια ανεξίτηλη κληρονομία στον κόσμο των χρηματοοικονομικών», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μόντι.

Το γραφείο του Τζουντζουνουάλα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αυτός απεβίωσε σήμερα το πρωί, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

«Ο Ρακές-τζι έφυγε έχοντας γύρω του την οικογένειά του και στενούς συνεργάτες», δήλωσε στο Ρόιτερς μέλος της οικογένειας, χρησιμοποιώντας μια προσφώνηση που δείχνει σεβασμό.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι στιγμής. Η ινδική τηλεόραση μετέδωσε πως ο Ρακές Τζουντζουνουάλα μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Βομβάης γύρω στις 6:45 το πρωί αφού υπέστη καρδιακή ανακοπή. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε μόλις έφθασε στο νοσοκομείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος