Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Μπλέικ

Ο ηθοποιός Ρόμπερτ Μπλέικ, του οποίου η μακρά καριέρα επισκιάστηκε από τις κατηγορίες για δολοφονία της συζύγου του, πέθανε σε ηλικία 89 ετών.

Ο Μπλέικ ήταν γνωστός για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην τηλεοπτική αστυνομική σειρά «Baretta» από το 1970 καθώς και τη συμμετοχή του στο φιλμ «Lost Highway». Όμως, η καριέρα του άρχισε να καταρρέει το 2001, μετά τον θάνατο τής συζύγου του από πυροβολισμό.

Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της και αθωώθηκε, αλλά αργότερα το πολιτικό δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη δολοφονία της.

Ο Μπλέικ πέθανε «ήσυχα δίπλα σε συγγενείς και φίλους», ανακοίνωσε η οικογένεια. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από την ανιψιά του την Πέμπτη, ο ηθοποιός πέθανε από καρδιακή πάθηση.

Ο Ρόμπερτ Μπλέικ από το Νιου Τζέρσεϊ ξεκίνησε να εμφανίζεται σε νεαρή ηλικία στην κωμική σειρά «Our Gang», λίγο μετά την μετακόμιση των γονιών του στην Καλιφόρνια.

Η καριέρα του άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’30 με την εμφάνισή του στην κλασική ταινία «The Treasure of the Sierra Madre» και μετά με την ερμηνεία του ως ο δολοφόνος Πέρι Σμιθ στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Τρούμαν Καπότε «In Cold Blood» από το 1967.

Επιπλέον, συμμετείχε στη σειρά του NBC «Hell Town» και προτάθηκε για βραβείο Emmy για την τηλεταινία του CBS «Judgement Day: The John List Story».

Θεωρούνταν ένας από τους πιο σπουδαίους ηθοποιούς της γενιάς του, αλλά η καριέρα δεν ανέκαμψε ποτέ μετά τη σύλληψή του. Η σύζυγος του, Bonny Lee Bakley, ήταν μόνη της στο αυτοκίνητο του ηθοποιού στη συνοικία Studio City του Λος Άντζελες όταν πυροβολήθηκε. Ο ηθοποιός είπε στην αστυνομία ότι την άφησε μόνη της για να επιστρέψει στο ιταλικό εστιατόριο όπου μόλις είχαν δειπνήσει για να πάρει ένα όπλο που είχε αφήσει πίσω του και τη βρήκε νεκρή.

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο της συζύγου του, συμπεριλαμβανομένου ενός χρόνου που περίμενε τη δίκη του στη φυλακή, ένα δικαστήριο στο Λος Αντζελες έκρινε τον Μπλέικ αθώο.

Ο ηθοποιός είχε τέσσερα παιδιά και ήταν παντρεμένος και με την ηθοποιό Σόντρα Κερ για 22 χρόνια πριν χωρίσουν το 1983. Το 2017 παντρεύτηκε τη φίλη του Πάμελα Χουντάκ, αλλά δύο χρόνια μετά ο γάμος διαλύθηκε.

Πηγή: BBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος