Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον

Ο Βρετανο-ιρλανδός ηθοποιός Michael Gambon (Μάικλ Γκάμπον) πέθανε σε ηλικία 82 ετών.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Είμαστε συντετριμμένοι που ανακοινώνουμε την απώλεια του Sir Michael Gambon. Ήταν ένας αγαπημένος πατέρας και σύζυγος. Πέθανε γαλήνια στο νοσοκομείο έχοντας πλάι του τη σύζυγό του Anne και τον γιο τους Fergus, μετά από μάχη με την πνευμονία. Ο Μάικλ ήταν 82 ετών. Ζητάμε από όλους να σεβαστούν αυτή την επίπονη στιγμή και σας ευχαριστούμε για τα μηνύματα συμπαράστασης και αγάπης».

Ο Σερ Μάικλ Τζον Γκάμπον, ήταν Άγγλος, γεννημένος στην Ιρλανδία, ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου αλλά και της τηλεόρασης. H καριέρα του ξεκίνησε πριν από περίπου 60 χρόνια, στο θέατρο μαζί με τον Sir Laurence Olivier, ως ένα από τα πρώτα μέλη του Βασιλικού Εθνικού Θεάτρου της Βρετανίας. Μερικές από τις πιο γνωστές του τηλεοπτικές εμφανίσεις ήταν στις βρετανικές σειρές «The Singing Detective» και «Maigret» (1992).

Ο Σερ Μάικλ Γκάμπον αγαπήθηκε πολύ από τις νεότερες γενιές ως Άλμπους Ντάμπλντορ (Albus Dumbledore) στις ταινίες του Χάρι Πότερ, όταν ενσάρκωσε τον ρόλο από την τρίτη ταινία μέχρι και την τελευταία, αναλαμβάνοντας τα ηνία από τον θρυλικό ηθοποιό Ρίτσαρντ Χάρις.

Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Γκάμπον
(AP Photo/John Raoux)

Πληροφορίες από Reuters, Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος