Πέθανε ο Bernard Shaw, ο πρώτος παρουσιαστής στην ιστορία του CNN

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 82 ετών ο πρώην δημοσιογράφος του CNN Μπέρναρντ Σο (Bernard Shaw), ο οποίος έγινε ο πρώτος άνκορμαν του αμερικανικού δικτύου και παρέμεινε στη θέση του για δύο δεκαετίες.

Ο Shaw νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Ουάσινκτον με πνευμονία, σύμφωνα με τον Τομ Τζόνσον, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του CNN.

Ποιος ήταν ο Bernard Shaw

Από την έναρξη λειτουργίας του CNN, την 1η Ιουνίου 1980, όποτε και ο Shaw εμφανίστηκε στους τηλεοπτικούς δέκτες μέχρι την συνταξιοδότηση του το 2001, βοήθησε το ειδησεογραφικό δίκτυο να αποκτήσει προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του. Αυτό ήταν εμφανές όταν ηγήθηκε της κάλυψης της απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1981, ένα γεγονός που καθιέρωσε το CNN ως αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης.

Η συνέντευξη ανάμεσα σε Τζορτζ Μπους και Μιχάλη Δουκάκη

Το 1988, ο Shaw συντόνισε το προεδρικό ντιμπέιτ ανάμεσα στον Τζορτζ Μπους και Μάικλ Δουκάκη. Μια ερώτηση προς τον τελευταίο προκάλεσε αντιδράσεις και θεωρήθηκε ότι συνέβαλε στην ήττα του. Ο Shaw είχε ρωτήσει τον Ελληνοαμερικανό πολιτικό πώς θα αντιδρούσε αν κάποιος φυλακισμένος σε αναστολή, βίαζε και σκότωνε την γυναίκα του. Η απάντηση του Δουκάκη θεωρήθηκε τότε πολύ «χλιαρή».

Κατά το ξέσπασμα του πολέμου του Κόλπου το 1991, όταν το δίκτυο παρείχε πρωτοποριακή κάλυψη της σύγκρουσης, ο Shaw βρισκόταν στη Βαγδάτη, μεταδίδοντας την επίθεση των συμμαχικών δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Καθώς τα γεγονότα εκτυλίσσονταν, ο Shaw βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του και μετέδιδε τηλεφωνικά ότι «ο ουρανός πάνω από τη Βαγδάτη φωτίστηκε. Βλέπουμε φωτεινές λάμψεις σε όλο τον ουρανό». Για περισσότερες από 12 ώρες, ο ίδιος και οι Peter Arnett και John Holliman έκαναν ρεπορτάζ από το θέατρο του πολέμου. Αφού τελικά εγκατέλειψαν την χώρα για την Ιορδανία, ο Shaw επέστρεψε στον αέρα, λέγοντας ότι «εάν πρόκειται να πεθάνεις, πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπάς να κάνεις».

Η κάλυψη του πολέμου του Κόλπου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος