Πέθανε ο 76χρονος αρχηγός της μεγαλύτερης οικογένειας στον κόσμο, στην Ινδία – Είχε 38 συζύγους και 89 παιδιά

Έφυγε από τη ζωή ο Ziona Chana, επικεφαλής θρησκευτικής σέκτας στην Ινδία που εφάρμοζε την πολυγαμία, στα 76 του χρόνια.

Ο άνδρας που ζούσε στο κρατίδιο Μιζοράμ της Ινδίας, πέθανε χθες αφήνοντας πίσω του 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια. Την είδηση επιβεβαίωσε ο κυβερνήτης του κρατιδίου, ο οποίος συλλυπήθηκε τους οικείους του.

Εκτιμάται ότι ο άνδρας έπασχε από διαβήτη και υπέρταση, ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή του επιδεινώθηκε, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, ωστόσο κατά την εισαγωγή του διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ωστόσο, παρότι πλήθος τοπικών ΜΜΕ αναφέρεται στον Chana ως τον κάτοχο «παγκόσμιου ρεκόρ» για τη μεγαλύτερη οικογένεια, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αν όντως είναι, δεδομένου ότι υπάρχουν κι άλλοι που διεκδικούν τον τίτλο.

Ακόμη, είναι και ασαφής ο ακριβής αριθμός μελών της οικογένειάς του – ορισμένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 39 συζύγους, 94 παιδιά, 33 εγγόνια και ένα δισέγγονο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ίδιος και η πολυμελής οικογένειά του αποτελούσαν «ατραξιόν» για ντόπιους και μη, με πλήθος τουριστών να επισκέπτονται το χωριό τους, στα βορειοανατολικά της Ινδίας, για να δουν το τεράστιο σπίτι τους αλλά και τον τρόπο ζωής τους.

Η οικογένεια ζούσε σε ένα κτίριο τεσσάρων ορόφων με εκατό δωμάτια, με το όνομα «Chuuar Than Run» ή «Σπίτι της Νέας Γενιάς».

Η δε “Chana Pawl”, η χριστιανική σέκτα στην οποία ανήκουν, είχε δημιουργηθεί από τον παππού του το 1942.

Με πληροφορίες από BBC, CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος