Πεθαίνουν δεκάδες ασθενείς στην Αγγλία τις ώρες αναμονής στους διαδρόμους του NHS

Περισσότεροι από 250 άνθρωποι στην Αγγλία πεθαίνουν κάθε εβδομάδα εξαιτίας των πολλών ωρών αναμονής στη μονάδα έκτακτης ανάγκης , σύμφωνα με στοιχεία από γιατρούς του Royal College of Emergency Medicine.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι υπήρχαν 1,54 εκατομμύρια ασθενείς στα επείγοντα περιστατικά, στο Εθνικό Συστήμα Υγείας (NHS) που περίμεναν 12 ή και περισσότερες ώρες to 2023. Σύμφωνα με τα στοιχεία ένα εκατομμύριο από αυτούς περίμεναν να εισαχθούν. Ο κίνδυνος θανάτου άρχισε να αυξάνεται μετά από πέντε ώρες και χειροτέρευε με μεγαλύτερους χρόνους αναμονής.

Το Βασιλικό Κολλέγιο Νοσηλευτικής (RCN) σχολίασε: «Αυτό είναι το χειρότερο που υπήρξε ποτέ για φροντίδα σε ακατάλληλα μέρη. Η μικρή διακύμανση δεν πρέπει να θεωρείται πραγματική βελτίωση. Πεθαίνουν άνθρωποι που δεν θα έπρεπε».

Ο πρωθυπουργός έχει θέσει τη μείωση του χρόνου αναμονής μία από τις πέντε προτεραιότητές του. Ωστόσο, η αργή πρόοδος που επιτυγχάνεται στις μονάδες έκτακτης ανάγκης εντείνει τις ανησυχίες για την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας.

Ένας από τους παράγοντες που εντόπισαν οι γιατροί επειγόντων περιστατικών είναι ότι το NHS έχει στόχο να μειώσει το ποσοστό των ασθενών που περιμένουν τέσσερις ώρες σε μονάδες έκτακτης ανάγκης , αλλά όχι το ίδιο κίνητρο για να μειώσει αυτούς που περιμένουν για 12 ώρες.

Ο στόχος του 76% των ασθενών να εισάγονται, να μεταφέρονται ή να εξέρχονται εντός τεσσάρων ωρών δεν έχει επιτευχθεί, με το ποσοστό να φτάνει μόλις το 70,9% τον Φεβρουάριο. Αυτή ήταν μια βελτίωση από τον Ιανουάριο.

Η καθηγήτρια Πατ Κάλεν, γενική  γραμματέας και διευθύνουσα  σύμβουλος του Βασιλικού Κολλεγίου Νοσηλευτών, είπε ότι τα μέλη της ανέφεραν ότι οι νοσοκομειακοί διάδρομοι ήταν «γεμάτοι με ασθενείς» . Η ίδια πρόσθεσε: «Αυτή η κρίση παίρνει ζωές και το νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Αγγλίας αναγκάζεται να το παρακολουθεί σε κάθε αλλαγή.

«Η φροντίδα δεν είναι μόνο αναξιοπρεπής αλλά και μοιραία ανασφαλής. Μια νοσοκόμα μου είπε ότι μια γυναίκα πέθανε σε ένα κρεββάτι  σε έναν διάδρομο και πέρασε απαρατήρητη . Αυτή  είναι η τρέχουσα κατάσταση της υπηρεσίας υγείας μας».

Λονδίνο, Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος