Πεσκόφ: Εμποδίζουν τη Ρωσία να συμμετάσχει στην έρευνα διαρροής του Nord Stream για να κρύψουν την αλήθεια

Array

Οι προσπάθειες της Ρωσίας να συμμετάσχει στη διερεύνηση της δολιοφθοράς των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 συνάντησαν αντίσταση προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια που θα ξάφνιαζε πολλούς ανθρώπους στη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όσον αφορά τους πιθανούς δράστες, η γνώμη μας και οι προκαταρκτικές μας υποθέσεις είναι γνωστές». Προς το παρόν, δεν μπορούμε να πάρουμε νέα στοιχεία, γιατί μας έχει αρνηθεί η δυνατότητα να συμμετάσχουμε στην έρευνα αυτής της δολιοφθοράς», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tas.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες μέσω της διπλωματικής οδού σχετικά με την έρευνα με τη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία, αλλά μέχρι στιγμής «βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απροθυμία οποιαδήποτε επικοινωνία να καταλήξει στην ανεύρεση αλήθειας από κοινού, κάτι που σίγουρα θα εκπλήξει πολλούς σε αυτές τις ευρωπαϊκές χώρες εάν θα ανακοινωθεί στο κοινό», ανέφερε το Tanjug.

Ο Πεσκόφ είπε προηγουμένως ότι η έρευνα για τη δολιοφθορά των αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 διαστρεβλώνεται για να αποδοθεί η ευθύνη για αυτήν την πράξη στη Ρωσία, κάτι που είναι παράλογο.

«Σύμφωνα με τις δηλώσεις που ακούμε από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Δανία, η έρευνα προσαρμόστηκε εκ των προτέρων για να φέρει την ευθύνη στη Ρωσία. Είναι παράλογο», τόνισε, προσθέτοντας ότι «χρειάζεται μόνο στοιχειώδης λογική για να καταλάβεις ότι τέτοιου είδους δολιοφθορές προκαλούν μεγάλη ζημιά στα ρωσικά συμφέροντα».

Τέσσερις διαρροές ανακαλύφθηκαν στο σύστημα αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, που η εταιρία Nord Stream ανέφερε στις 26 Σεπτεμβρίου ότι τρεις γραμμές αυτών των αγωγών είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές και μια μέρα αργότερα η σουηδική ακτοφυλακή ανέφερε μια τέταρτη.

Σουηδοί σεισμολόγοι αποκάλυψαν αργότερα ότι στις 26 Σεπτεμβρίου, καταγράφηκαν δύο εκρήξεις κατά μήκος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream. Στη συνέχεια, ανακριτές της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας άσκησαν ποινική δίωξη για μια πράξη διεθνούς τρομοκρατίας σχετικά με αυτές τις εκρήξεις.

Πηγή: https://www.politika.rs/scc/clanak/521862/Peskov-Rusija

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος