Πεσκόφ: Δεν βλέπουμε τίποτα το αισιόδοξο από την συνάντηση της Γενεύης

Ισχνά είναι τα αποτελέσματα για το Κρεμλίνο της χθεσνινής συνάντησης στη Γενεύη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφάλειας.

Σύμφωνα με το Γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, “μέχρι στιγμής δεν βλέπουμε κανέναν σημαντικό λόγο για να είμαστε αισιόδοξοι”. Κρατάμε μόνο το γεγονός, στο οποίο αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ,  πως οι διαπραγματεύσεις ήταν ανοιχτές, ουσιαστικές και άμεσες».

Παράλληλα ο Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε πως ακόμα υπάρχει δρόμος μπροστά για τα τελικά συμπεράσματα, καθώς όπως τόνισε θα υπάρξουν αρκετοί ακόμη γύροι οι οποίοι θα επιτρέψουν να έχουμε μια σαφέστερη κατανόηση και  μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρισκόμαστε με τους Αμερικανούς. “Τώρα, δυστυχώς, είναι αδύνατο να εξαχθούν συμπεράσματα”, συμπλήρωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Αναφορικά με το πόσο χρόνο είναι διατεθημένη η Μόσχα να δώσει στο διάλογο με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ο Γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου εξήγησε πως  δεν υπάρχει προθεσμία για διαβουλεύσεις σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας, ωστόσο η Ρωσία δεν είναι υπέρ μιας ατέλειωτης καθυστέρησης σε αυτή. 

Δεν έχει προγραμματιστεί νέα επικοινωνία Πούτιν-Μπάιντεν 

 “Είναι προφανές ότι δεν υπάρχει ακόμη ετοιμότητα για συνομιλία σε ανώτατο επίπεδο. Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, η συνολική εικόνα δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί, θα ήταν αφελές να πιστεύουμε ότι ένας γύρος διαπραγματεύσεων θα δώσει ένα εξαντλητικό αποτέλεσμα”. Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στην ερώτηση για το αν επίκειται νέα τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Μπάιντν.

Συνεδριάζει σήμερα του Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας

Υπό την προεδρία του Βλάντιμιρ Πούτιν εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δεν αποκάλυψε της ατζέντα, καθώς όπως είπε θα την ανακοινώσει ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος. 

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος