Περού: Ο πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο αποκαλεί την διάδοχο του “σφετερίστρια”, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται

Array

Ο πρώην πρόεδρος του Περού Πέδρο Καστίγιο δήλωσε τη Δευτέρα σε επιστολή που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο Twitter πως βρίσκεται στην πιο δύσκολη στιγμή της κυβέρνησης του και ότι «κακομεταχειρίστηκε και απήχθη» Χαρακτήρισε δε τη διάδοχό του Ντίνα Μπολουάρτε , «σφετερίστρια».

Αυτή είναι η πρώτη δήλωση του Καστίγιο από τότε που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα για φερόμενα εγκλήματα εξέγερσης, για παραβίαση της συνταγματικής τάξης της χώρας και «συνωμοσία» κατά του κράτους, αφού απροσδόκητα προσπάθησε να διαλύσει το Κογκρέσο που κυριαρχείται από την αντιπολίτευση.

«Σας μιλάω στην πιο δύσκολη στιγμή της κυβέρνησής μου, ταπεινωμένος, ενοχλημένος, κακομεταχειρισμένος και απαχθείς», ανέφερε στη χειρόγραφη επιστολή που δημοσίευσε ο πρώην πρόεδρος.

Στο ίδιο έγγραφο, ο Καστίγιο κάλεσε σε άμεση συντακτική συνέλευση και ζήτησε να μην πέσει στο «βρώμικο παιχνίδι» της πρότασης της Μπολουάρτε να προχωρήσει στις γενικές εκλογές.

Οι δηλώσεις αυτές ανταποκρίνονται στην απόφαση που έλαβε η πρόεδρος του Περού, η οποία είπε νωρίτερα το πρωί ότι θα παρουσιάσει νομοσχέδιο στο Κογκρέσο τις επόμενες ημέρες για να προχωρήσουν οι γενικές εκλογές κατά δύο χρόνια, έως τον Απρίλιο του 2024.

Περού: Ο πρώην πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο αποκαλεί την διάδοχο του “σφετερίστρια”, οι διαδηλώσεις συνεχίζονται
Peru’s new President Dina Boluarte (AP Photo/Fernando Vergara)

Εν τω μεταξύ, η αντικατάσταση του Καστίγιο έχει προκαλέσει διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις του Περού, οι οποίες έχουν αφήσει τρεις νεκρούς, αρκετούς τραυματίες και έχουν επηρεάσει μια μεγάλη εταιρεία εξόρυξης.

Ο έκπτωτος πρόεδρος ανέφερε επίσης στην επιστολή του ότι δεν θα παραιτηθεί ούτε θα εγκαταλείψει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει την ένταση στη χώρα των Άνδεων.

Πηγή: Reuters

Μετάφραση: Αθανάσιος Ρούντος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος