Περού: Επικύρωσε το Ανώτατο δικαστήριο την 18μηνη προφυλάκιση του Π. Καστίγιο

Array

Νέα διάσταση παίρνει η πολιτική κρίση στο Περού καθώς το τμήμα εφέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου  επικύρωσε χθες Πέμπτη την απόφαση να παραμείνει προφυλακισμένος για δεκαοκτώ μήνες ο πρώην πρόεδρος της χώρας Πέδρο Καστίγιο, σε βάρος του οποίου διενεργείται έρευνα για «στάση» και «συνωμοσία» από εισαγγελικούς λειτουργούς.

Η απομάκρυνση από τα καθήκοντα του και η σύλληψη του με απόφαση του Κογκρέσου στις 7 Δεκεμβρίου, ήρθε μετά την προσπάθεια του Καστίγιο να διαλύσει το κοινοβούλιο, που χαρακτηρίστηκε απόπειρα πραξικοπήματος από τους πολιτικούς αντιπάλους του και την πρώην αντιπρόεδρο του Ντίνα Μπολουάρτε, η οποία τον διαδέχθηκε στο αξίωμα την ίδια ημέρα.

Η παύση του και η σύλληψή του πυροδότησαν μαζικές διαδηλώσεις και αιματηρές ταραχές, με τη νέα κυβέρνηση να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να βγάζει τον στρατό στους δρόμους.

Επισήμως, οι αρχές κάνουν λόγο για 22 νεκρούς· διαδηλωτές, μη κυβερνητικές οργανώσεις και άλλες πηγές μιλούν για πάνω από 30 θανάτους, ιδίως από σφαίρες, και εκατοντάδες τραυματισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος