Περού: Κατασχέθηκε κοκαΐνη αξίας 20 εκατ. δολαρίων με προορισμό την Τουρκία

Σε συσκευασία ομοιωμάτων κεραμικών πλακιδίων 2,3 τόνοι κοκαΐνης  κατάσχεσαν τη Δευτέρα οι περουβιανές αρχές, Το φορτίο  επρόκειτο να διακινηθεί διά θαλάσσης με προορισμό την Τουρκία.

Σε συσκευασία ομοιωμάτων κεραμικών πλακιδίων 2,3 τόνοι κοκαΐνης  κατάσχεσαν τη Δευτέρα οι περουβιανές αρχές, Το φορτίο  επρόκειτο να διακινηθεί διά θαλάσσης με προορισμό την Τουρκία.

Η επιχείρηση έγινε την Παρασκευή σε αποθήκη στο μεγαλύτερο λιμάνι του Περού, το Ελ Καγιάο, σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Λίμα, διευκρίνισε η αστυνομία.

Το φορτίο των ναρκωτικών βρισκόταν σε περουβιανό λιμάνι και τελικός προορισμός του ήταν η Τουρκία. Συνήθως προορισμοί είναι το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία και η Γαλλία, όπως επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας του Καγιάο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες Δευτέρα, η αστυνομία παρουσίασε μέρος της κατασχεθείσας ποσότητας των ναρκωτικών. Τα «πλακάκια»  ήταν τοποθετημένα σε ξύλινες συσκευασίες που είχαν φορτωθεί σε εμπορευματοκιβώτιο. Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε είχε εκτιμώμενη αξία πώλησης «τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δολαρίων».

Στο Περού το 2022,  κατορθώθηκε να κατασχεθεί ποσότητα 86,4 τόνων ναρκωτικών και άλλων παράνομων ουσιών εκ των οποίων οι 28 τόνοι ήταν υδροχλωρική κοκαΐνη, σύμφωνα με τους αριθμούς της περουβιανής αστυνομίας. Επρόκειτο για ρεκόρ.

Η χώρα όπως και η Κολομβία βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την παραγωγή κοκαΐνης και φύλλων κόκας, της πρώτης ύλης στη διαδικασία παραγωγής της ουσίας αυτής, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος