Περού: Aύξηση της παραγωγής χαλκού το 2023 κατά περίπου 15%

Η δραστηριότητα στη χώρα που κατατάσσεται 2η παγκοσμίως στην παραγωγή του συγκεκριμένου μετάλλου επιβραδύνθηκε από τον Δεκέμβριο του 2022 εξαιτίας της πολιτικής κρίσης

Η Λίμα εκτιμά ότι η παραγωγή χαλκού το 2023 θα φθάσει τους 2,8 εκατομμύρια τόνους, σημειώνοντας αύξηση κατά 15%, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Ενέργειας, Μεταλλείων και Ορυχείων του Περού, ο Όσκαρ Βέρα.

Η δραστηριότητα στη χώρα που κατατάσσεται 2η παγκοσμίως στην παραγωγή του συγκεκριμένου μετάλλου επιβραδύνθηκε από τον Δεκέμβριο του 2022 εξαιτίας της πολιτικής κρίσης που ξέσπασε μετά την παύση από το κοινοβούλιο, τη σύλληψη και την προφυλάκιση του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο.

Την περασμένη χρονιά εξορύχτηκαν 2,44 τόνοι χαλκού, κατά τους αριθμούς του υπουργείου.

Ο κ. Βέρα διαβεβαίωσε εξάλλου στη συνέντευξη Τύπου ότι αναμένει πως θα εγκριθούν άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων λιθίου —προϊόντος κλειδιού στην παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων— τους «προσεχείς μήνες».

Τρεις άλλες χώρες της περιοχής (Χιλή, Αργεντινή, Βολιβία) σχηματίζουν το λεγόμενο τρίγωνο του λιθίου, διαθέτουν κοιτάσματα εκατομμυρίων τόνων του μετάλλου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος