Περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας από τη διεθνή κοινότητα ζητάει ο Β. Ζελένσκι

Μετά τις νέες αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές της χώρας του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε στο χθεσινοβραδινό διάγγελμά του από τη διεθνή κοινότητα να προμηθεύσει στις ένοπλες δυνάμεις του περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας.

«Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει αυτή την τρομοκρατία. Όταν μιλάμε για την ανάγκη της Ουκρανίας για αντιαεροπορική και αντιπυραυλική άμυνα, μιλάμε για αληθινές ζωές που αφαιρούν οι τρομοκράτες», είπε.

«Αυτό δεν είναι μόνο προς το συμφέρον της Ουκρανίας. Όσο μικρότερες είναι οι τρομοκρατικές δυνατότητες της Ρωσίας τόσο ταχύτερα θα τελειώσει ο πόλεμος», έκρινε. Ο κ. Ζελένσκι επανέλαβε την κατηγορία του Κιέβου ότι η Ρωσία επιτέθηκε χθες κυρίως με ιρανικού σχεδιασμού UAVs. Οι ουκρανικές δυνάμεις αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 37 τέτοια τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αρκετούς πυραύλους Κρουζ από το βράδυ της Κυριακής, υποστήριξε.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στα χθεσινά πλήγματα, τέσσερις στο Κίεβο, ανάμεσά τους νεαρό ζευγάρι που περίμενε το πρώτο του παιδί, συνόψισε ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους. Ο Ρώσος πρόεδρος «Βλαντίμιρ Πούτιν μπορεί να καταγράψει ακόμη ένα ‘επίτευγμα’: σκότωσε άλλη μια έγκυο», πρόσθεσε ο κ. Ζελένσκι.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος