Περίπου 30 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν τη μετάδοση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ από το BBC

Array

Η τηλεοπτική μετάδοση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων με τη μεγαλύτερη απήχηση τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία, αφού – σύμφωνα με το BBC – περίπου 28 εκατομμύρια τηλεθεατές καταγράφηκαν ταυτόχρονα συντονισμένοι στους δέκτες του για την παρακολούθηση της ιστορικής τελετής.

Η εξόδιος ακολουθία για τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ — η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 Σεπτεμβρίου ύστερα από 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο — τελέστηκε στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε πολλές χώρες του κόσμου.

Σύμφωνα με το BBC, η πλειονότητα των τηλεθεατών στη Βρετανία συντονίστηκε στους δέκτες του. Περίπου 32,5 εκατομμύρια παρακολούθησαν αποσπασματικά την κάλυψη της τελετής και 22,4 εκατομμύρια είχαν συντονιστεί τη στιγμή που η πομπή με το φέρετρο της βασίλισσας διέσχιζε τους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου.

Το τηλεοπτικό κοινό ήταν, σύμφωνα με το BBC, το μεγαλύτερο από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (2012) και παρόμοιο με εκείνο που παρακολούθησε την κηδεία της πριγκίπισσας Νταϊάνα (1997).

Τα νούμερα τηλεθέασης αντιπροσωπεύουν άτομα που παρακολούθησαν τουλάχιστον τρία λεπτά συνεχούς ροής. Δεν αντιπροσωπεύουν, ωστόσο, όσους παρακολούθησαν τη ζωντανή μετάδοση από κινητά τηλέφωνα ή φορητούς υπολογιστές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος