Πενσυλβάνια: Τουλάχιστον δύο νεκροί μετά από έκρηξη και φωτιά σε οίκο ευγηρίας

Τουλάχιστον δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα αγνοούνται μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες σε οίκο ευγηρίας στην Πενσυλβάνια με αποτέλεσμα να καταρρεύσει μέρος του κτιρίου, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας των ΗΠΑ.

Οι αρχές στην κομητεία Μπακς, βόρεια της Φιλαδέλφειας, ανέφεραν ότι μια διαρροή αερίου μπορεί να προκάλεσε την έκρηξη, η οποία οδήγησε στην κατάρρευση μέρους του Silver Lake Nursing Home, εγκλωβίζοντας αρκετούς ανθρώπους στα φλεγόμενα συντρίμμια.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον δύο θάνατοι. Ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που αγνοούνται», δήλωσε ο κυβερνήτης Τζος Σάπιρο σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κυβερνήτης επαίνεσε τους γρήγορους και ψύχραιμους χειρισμούς στους οποίους προχώρησαν πυροσβέστες και αστυνομικοί καθώς όπως είπε «κυριολεκτικά ανέβαιναν σε σκάλες, παραδίδοντας άτομα από τον οίκο ευγηρίας στους συναδέλφους τους οι οποίοι πολλές φορές τους μετέφεραν στην πλάτη δύο – δύο για να τα απομακρύνουν με ασφάλεια».

Ο επικεφαλής πυροσβεστικής του Bristol Township, Κέβιν Ντιπολίτο, δήλωσε ότι υπήρχε «ισχυρή μυρωδιά αερίου» όταν έφτασαν οι πυροσβέστες.

Όταν σημειώθηκε η έκρηξη, «υπήρξε μεγάλη κατάρρευση της δομής, με τμήματα του πρώτου ορόφου να πέφτουν στο υπόγειο, με άτομα παγιδευμένα», είπε.

«Έβγαλαν πολλούς κατοίκους από το κτίριο μέσω παραθύρων, θυρών, σκάλες, ακόμα και από τους άξονες των ανελκυστήρων», πρόσθεσε.

Ο Σάπιρο ανέφερε ότι το ίδρυμα έχει νέους ιδιοκτήτες από αυτόν τον μήνα, και ότι οι επιθεωρητές υγείας της Πενσυλβάνια επισκέφτηκαν στις 10 Δεκεμβρίου και συναντήθηκαν με το προσωπικό του οίκου ευγηρίας για να εκπονήσουν σχέδιο αναβάθμισης των προτύπων στο ίδρυμα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής αριθμός των ηλικιωμένων που βρίσκονταν μέσα στο οίκημα εκείνη τη στιγμή.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος