Πενσιλβάνια: Μπάιντεν, Ομπάμα και Τραμπ στην πολιτεία «κλειδί» – Επικίνδυνη η πόλωση

Μια ανάσα από τις αμερικανικές ενδιάμεσες εκλογές, τρεις Αμερικανοί πρόεδροι ο Τζο Μπάιντεν, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ντόναλντ Τραμπ έριξαν το πολιτικό τους βάρος στη μεγάλη προεκλογική μάχη στην Πενσυλβάνια, μια από τις κρισιμότερες Πολιτείες για το αποτέλεσμα. Μπάιντεν και Ομπάμα εμφανίστηκαν μαζί, στηρίζοντας τον υποψήφιο Γερουσιαστή Τζον Φέτερμαν, με τον οποίο θα αναμετρηθεί   ο τουρκικής καταγωγής χειρουργός Μεχμέτ Οζ, οπαδός του Ντόναλντ Τραμπ.

Η αναμέτρηση για την πιο διαφιλονικούμενη έδρα της Γερουσίας, θα κρίνει την ισορροπία δυνάμεων στην αμερικανική άνω Βουλή.

Εν μέσω επικίνδυνης πολιτικής πόλωσης οι Δημοκρατικοί έχουν να αντιμετωπίσουν το ιστορικό προηγούμενο να χάσουν τις ενδιάμεσες εκλογές, προειδοποιούν όλο και περισσότεροι αναλυτές σχολιάζοντας ότι με τον υψηλό πληθωρισμό και την ακρίβεια, οι προσπάθειες του Τζο Μπάιντεν να προσελκύσει τη μεσαία τάξη δύσκολα επισκιάζονται.

Στο πλευρό του πρώην αντιπροέδρου του, Τζο Μπάιντεν ο  Μπαράκ Ομπάμα

«Η δημοκρατία είναι κυριολεκτικά στο ψηφοδέλτιο. Αυτή είναι αποφασιστική στιγμή για το έθνος μας και πρέπει όλοι να μιλήσουμε με μια φωνή», είπε ο Τζο Μπάιντεν κάτω από μπλε και κόκκινο φωτισμό, με φόντο μια τεράστια αμερικανική σημαία, επευφημούμενος σε αίθουσα της Φιλαδέλφειας, της πόλης όπου καταρτίστηκε το αμερικανικό Σύνταγμα στα τέλη του 18ου αιώνα.

«Σ’ αγαπάω», ακούστηκε μια φωνή στο πλήθος.«Κι εγώ σας αγαπάω, αλλά πρέπει να πάτε να ψηφίσετε», ήταν η απάντηση του Μπαράκ Ομπάμα που καταφέρθηκε εναντίον των Ρεπουμπλικάνων, λέγοντας ότι θέλουν να «διαμελίσουν την κοινωνική ασφάλιση, την ασφάλιση υγείας και να προσφέρουν στους πλούσιους και στις μεγάλες επιχειρήσεις ακόμη περισσότερες μειώσεις φόρων».

Από το Λάουντρουπ της Πενσιλβάνια ο Ρεπουμπλικανός, πρώην πρόεδρος προειδοποίησε πως ο συνεχιζόμενος έλεγχος της κυβέρνησης από τους Δημοκρατικούς θα οδηγήσει σε «ακόμα μεγαλύτερη εγκληματικότητα και ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών».

Πενσιλβάνια: Μπάιντεν, Ομπάμα και Τραμπ στην πολιτεία «κλειδί» – Επικίνδυνη η πόλωση

Οι Ρεπουμπλικάνοι είναι πεισμένοι πως έχουν μεγάλες πιθανότητες να στερήσουν από τον Δημοκρατικό πρόεδρο τις πλειοψηφίες του στα δυο σώματα του Κογκρέσου την Τρίτη.

Αν τα προγνωστικά τους επιβεβαιωθούν, ο 76χρονος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να επισημοποιήσει το συντομότερο την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο 79χρονος Τζο Μπάιντεν, από την πλευρά του, εμφανίζεται ως «πρόεδρος της μεσαίας τάξης» ωστόσο η δημοτικότητά του διολισθαίνει και η συζήτηση για την επόμενη γενιά έχει αρχίσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος