Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Αποτρόπαιη επίθεση ακραίων στο Θεομητορικό μνήμα στη Γεσθημανή σε ώρα λειτουργίας- Video η στιγμή της επίθεσης

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε ανακοίνωση του ζητεί την άμεση κινητοποίηση και την προστασία της διεθνούς κοινότητας καθώς δύο ακραίοι μέλη ριζοσπαστικών Ισραηλινών ομάδων επιτέθηκαν στο προσκύνημα της Γεσθημανής στα Ιεροσόλυμα εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε ανακοίνωση του ζητεί την άμεση κινητοποίηση και την προστασία της διεθνούς  κοινότητας καθώς δύο ακραίοι μέλη ριζοσπαστικών Ισραηλινών ομάδων επιτέθηκαν στο προσκύνημα της Γεσθημανής στα Ιεροσόλυμα εκεί όπου βρίσκεται ο τάφος της Παναγίας.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων καταγγέλλει την πρόκληση σωματικής βλάβης στον Μητροπολίτη Ελενοπόλεως κ. Ιωακείμ, καθώς η επίθεση έγινε την ώρα που τελούνταν Θεία Λειτουργία.

Όπως αναφέρει το Πατριαρχείο εκφράζει τη λύπη του για την επίθεση σημειώνοντας ότι “οι τρομοκρατικές επιθέσεις, από ριζοσπαστικές ισραηλινές ομάδες, που στοχεύουν εκκλησίες, νεκροταφεία και χριστιανικές περιουσίες, πέρα από τη σωματική και λεκτική κακοποίηση κατά χριστιανών κληρικών, έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο που προφανώς αυξάνεται σε ένταση κατά τις χριστιανικές γιορτές”.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μία περίοδο όπου το Πατριαρχείο δέχεται χιλιάδες προσκυνητές ενώ εκφράζονται φόβοι μήπως και φέτος τα περιστατικά βίας και επιθέσεων σταθούν αιτία οι αρχές να επιβάλουν αριθμητικό περιορισμό για την τελετή του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο κάτι το οποίο είχαμε δει την περασμένη χρονιά με αφορμή τότε τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Η στιγμή της επίθεσης

Η ισραηλινή αστυνομία ανέφερε ότι παρενέβη στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μέρος της Ιεράς Πόλης που προσαρτήθηκε από το Ισραήλ, και ότι συνέλαβε «έναν ύποπτο (27 ετών και που ζει στο νότιο Ισραήλ) για την εμπλοκή του σε ένα βίαιο επεισόδιο στην εκκλησία», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για την ταυτότητά του.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται ένας μόνος δράστης, ο οποίος «μπήκε στην εκκλησία, φωνάζοντας και απειλώντας τους παρευρισκόμενους με ένα σιδερένιο λοστό». «Δεν τραυματίστηκε κανείς», προσθέτει το κείμενο.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις από ορισμένες ριζοσπαστικές ισραηλινές ομάδες που στοχεύουν εκκλησίες, νεκροταφεία και χριστιανικές περιουσίες, πέρα ​​από τις σωματικές και λεκτικές επιθέσεις σε χριστιανούς κληρικούς, έχουν γίνει σχεδόν καθημερινές και η έντασή τους προφανώς αυξάνεται κατά τις χριστιανικές γιορτές», θρηνεί το πατριαρχείο. Τον Ιανουάριο, ένα επισκοπικό νεκροταφείο στην Ιερουσαλήμ βεβηλώθηκε και τον Φεβρουάριο ένα άγαλμα του Χριστού βανδαλίστηκε σε ένα Φραγκισκανικό παρεκκλήσι στην Παλιά Πόλη. Τον Δεκέμβριο του 2021, τοπικοί εκκλησιαστικοί ηγέτες ισχυρίστηκαν ότι οι Χριστιανοί είχαν «γίνει στόχος επανειλημμένων επιθέσεων από ριζοσπαστικές και περιθωριακές ομάδες» στην Ιερουσαλήμ και σε άλλα μέρη των Αγίων Τόπων και κατήγγειλαν την έλλειψη δράσης από τις ισραηλινές αρχές.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

Πηγή: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, Digi24.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος