Πατήρ Ιουστίνος στο ΕΡΤNews για την κατάσταση στη Βηρυτό: Ο κόσμος άρχισε να φοβάται περισσότερο – Δεν είναι πολλοί όσοι έχουν φύγει

«Αυτές τις μέρες που είχαμε τα αεροσκάφη πάνω από τα κεφάλια μας, ο κόσμος άρχισε να φοβάται περισσότερο. Πριν ο κόσμος ζούσε κανονικά, παρόλο που είχαμε πόλεμο εκεί κάπου στα νότια, με συνεχείς βομβαρδισμούς. Εδώ και σε άλλα μέρη δεν είχαμε κανένα πρόβλημα (…) Εστιατόρια, μπάνια, θάλασσα, τα πάντα κανονικά», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤNews «Συνδέσεις» και τη Χριστίνα Βίδου ο πατήρ Ιουστίνος, πρωτοπρεσβύτερος του Ναού του Αγ. Γεωργίου, στη Βηρυτό, σκιαγραφώντας την ανησυχία στην περιοχή για την κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή.

Ενώ πρόσθεσε, ακόμη:

«Πατριώτες και ξένοι που είχαν έρθει εδώ στον Λίβανο για τουρισμό για το καλοκαίρι, άρχισαν να φεύγουν. Γιατί ο φόβος τώρα, ιδιαιτέρως με τις ξένες αεροπορικές εταιρείες (…) Τώρα ο κόσμος που ζει στο Λίβανο ζει κανονικά, αλλά πολύ παράξενα. Δηλαδή υπάρχει φόβος. Και συνεχίζουμε. Τι θα γίνει τώρα ή για το μέλλον δεν ξέρουμε. Αλλά τώρα περιμένουμε».

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Ο κόσμος και οι ξένοι δεν τα ξέρουν. Ένας Λιβανέζος που θέλει να φύγει έξω πρέπει να βγάλει βίζα ή να έχει βίζα, π.χ. να έχει κυπριακή βίζα, να έχει αμερικανική. Τώρα ο κόσμος την βίζα δεν την παίρνει εύκολα γιατί θέλει πρώτα να έχει λεφτά. Τώρα τα λεφτά μας που είναι στις τράπεζες έχουν χαθεί με την κρίση που είχαμε (…)».

Σε ερώτημα για το πόσοι Έλληνες πατριώτες έχουν μείνει στην περιοχή, έκανε γνωστό:

«Οι λίγοι που έχουν φύγει δεν είναι πολλοί. Μα έχουν δουλειές εδώ. Πού να πάνε και τι δουλειά θα κάνουν;».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος