Πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος: Αποκάλυψε στην ΕΡΤ τι του είπε ο Μπάιντεν όταν του απένειμε το Μετάλλιο της Ελευθερίας

Array

To Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας απένειμε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Πατέρα Άλεξανδρο Καρλούτσο, ο οποίος είναι μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του ελληνισμού της Αμερικής, με πολύτιμη υπηρεσία στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής και μεγάλη επιρροή στον Λευκό Οίκο. Πρόκειται για τον τρίτο Ελληνοαμερικανό που λαμβάνει την ύψιστη τιμή του αμερικανικού έθνους μετά τον Αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο και τον επικεφαλής της CIA, Τζορτζ Τένετ.

Στην κατάμεστη ανατολική αίθουσα του Λευκού Οίκου ο Αμερικανός πρόεδρος τίμησε τον Αλέξανδρο Καρλούτσο ενώπιον της αντιπροέδρου, του υπουργικού συμβούλιου και σημαντικών μελών του Κογκρέσου. Ο Πατήρ Καρλούτσος βαθιά συγκινημένος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για την ύψιστη αυτή τιμή και αποκάλυψε τι του ψιθύρισε ο πρόεδρος.

«Όταν με αγκάλιασε και όταν έβαλε γύρω μου αυτό το πολύτιμο μετάλλιο, που είμαι ανάξιος για αυτό το μετάλλιο, μου είπε: “σ’ αγαπώ, αγαπώ την οικογένειά σου, αγαπάς τα παιδιά μου, και μου λέει: “εγώ είμαι περήφανος που είμαι Μπαϊντανάπουλος“. Και χάρηκα διότι ο άνθρωπος δείχνει μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και για την ομογένεια της Αμερικής» δήλωσε ο Πατήρ Καρλούτσος.

Ο Αλέξανδρος Καρλούτσος έχει υπηρετήσει για δεκαετίες ως Ειδικός Βοηθός του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και έχει σταθεί στο πλευρό (παρέχοντας συμβουλές και πνευματική καθοδήγηση) πολλών Αμερικανών προέδρων. Την συμβολή του αναγνώρισε ο ίδιος ο πρόεδρος Μπάιντεν ο οποίος μίλησε για έναν άνθρωπο με βαθιά ηθική διαύγεια.

Ο Πατήρ Καρλούτσος που φέρει και τον τίτλο του Πρωτοπρεσβύτερου του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποτελεί έναν διαχρονικό σύνδεσμο ανάμεσα στις ελληνικές κυβερνήσεις και τον Λευκό Οίκο και σε ερώτηση αν μετέφερε στον πρόεδρο τις ανησυχίες του για την Τουρκία είπε ότι δουλειά του είναι να ανοίγει τις πόρτες.

Με το προεδρικό μετάλλιο που αποτελεί την μεγαλύτερη τιμή του αμερικάνικου έθνους βραβεύτηκαν συνολικά 17 προσωπικότητες, που έχουν συνεισφέρει καθοριστικά στην ευημερία, τις αξίες ή την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών ή σε διεθνές επίπεδο έχουν συμβάλει στην παγκόσμια ειρήνη.

Ανταπόκριση από την Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος