Πάσχα των Καθολικών: Ο Πάπας ζήτησε από τους πιστούς και όλα τα έθνη «να ακολουθήσουν την οδό της αμοιβαίας αλληλεγγύης»

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε από τους πιστούς να ακολουθήσουν την οδό της αμοιβαίας αλληλεγγύης, «η οποία πρέπει να επικρατήσει και στις σχέσεις μεταξύ των εθνών, των κρατών και των ανθρώπων»

Στο μήνυμά του Urbi et Orbi (προς την Πόλη και τον Κόσμο) στο τέλος της λειτουργίας του Καθολικού Πάσχα, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους πιστούς να ακολουθήσουν την οδό της αμοιβαίας αλληλεγγύης, «η οποία πρέπει να επικρατήσει και στις σχέσεις μεταξύ των εθνών, των κρατών και των ανθρώπων». «Ο Χριστός αναστήθηκε», είπε ο πάπας και στην συνέχεια πρόσθεσε, στα ελληνικά: «Χριστός Ανέστη!».

Ο ποντίφικας, παράλληλα, ζήτησε να ξεπεραστούν οι ένοπλες συγκρούσεις και οι διχασμοί, ενώ αναφέρθηκε σε μηνύματα ελπίδας που φτάνουν από χώρες οι οποίες προσφέρουν βοήθεια και στήριξη στους ανθρώπους που αφήνουν πίσω τους τους πολέμους και την φτώχεια.

Ο ποντίφικας απηύθυνε έκκληση στον Κύριο «να βοηθήσει τον αγαπητό ουκρανικό λαό στην πορεία του προς την ειρήνη και να διαχύσει το πασχαλινό φως, σε όλο τον ρωσικό λαό».

Ευχήθηκε, επίσης, να στηριχθούν οι τραυματίες και όλες οι οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα εξαιτίας του πολέμου και να μπορέσουν να επιστέψουν στα σπίτια τους οι αιχμάλωτοι πολέμου, σώοι και αβλαβείς.

Ο Φραγκίσκος παράλληλα στο μήνυμά του ζήτησε να σταματήσουν οι ένοπλες συγκρούσεις στην Συρία, να παρασχεθεί στήριξη σε όσους επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στην Τουρκία και ίδια την στην Συρία και έκανε σαφή την ανησυχία του, σχετικά τις επιθέσεις των τελευταίων ημέρων στην Μέση Ανατολή, «οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης, για να μπορέσει να ξαναρχίσει ο διάλογος μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων».

Ο ποντίφικας, τέλος, ο οποίος χαιρέτησε τους καρδινάλιους καθήμενος σε αναπηρικό αμαξίδιο και στην συνέχεια έκανε τον γύρο της πλατείας με το όχημα «papa mobile», ευχήθηκε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στο Λίβανο, να μην χάσουν την ελπίδα οι νέοι που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Τυνησία και να ξεπεραστεί στην Αϊτή η κοινωνική, πολιτική και ανθρωπιστική κρίση η οποία εδώ και πολλά χρόνια ταλανίζει την χώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος