Πάσχα των Καθολικών: Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στον Πανάγιο Τάφο και το Βατικανό

Η Καθολική Εκκλησία είναι έτοιμη να γιορτάσει το Πάσχα με κάθε μεγαλοπρέπεια. Εκατομμύρια πιστοί παρακολούθησαν με κατάνυξη την τελετουργία του Μεγάλου Σαββάτου στα Ιεροσόλυμα και το Βατικανό.

Στην Ιερουσαλήμ, στα πλαίσια του Πάσχα των Καθολικών, στον ιερότερο τόπο του χριστιανικού κόσμου, στον Ναό του Παναγίου Τάφου, ντόπιοι και ξένοι προσκυνητές παρακολούθησαν την λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου χοροστατούντος του Πατριάρχη των Λατίνων Πιερμπατίστα Πιτσαμπέλα.

Στο Βατικανό τελέστηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου η πρωινή λειτουργία του Σαββάτου παρουσία του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος προΐστατο και στο τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής. Δεν κρίθηκε πάντως ασφαλές μετά την πρόσφατη βρογχίτιδα που πέρασε να μετάσχει στην καθιερωμένη Οδό του Σταυρού καθώς η νύχτα ήταν κρύα στη Ρώμη. Στη διάρκεια της πομπής 20.000 ανθρώπων με αναμμένα κεριά δύο εκφωνητές διάβαζαν σκέψεις που κατά καιρούς μετέφεραν στον πάπα μετανάστες, πρόσφυγες, θύματα πολέμου και σωματεμπορίας.

Στην πόλη Ορούρο της δυτικής Βολιβίας σε υψόμετρο 3.800 μέτρων όπως κάθε χρόνο δεκάδες καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν στην άμμο ανάγλυφες εικόνες από τη Βίβλο.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Λαχανάς, Επιμέλεια: Χριστίνα Πόπορου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος