Πάρμα: Βαν για την μεταφορά ΑΜΕΑ χτυπήθηκε από τρένο – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Πριν από λίγο τα Ιταλικά ΜΜΕ μετέφεραν την είδηση ενός σοβαρού ατυχήματος στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Piacenza με την Bologna, στην περιοχή του Pontetaro, λίγα χιλιόμετρα από την Parma. 

Ένα μικρό βαν εξειδικευμένο για τη μεταφορά ΑΜΕΑ βγήκε από το δρόμο όπου όδευε και, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, βγήκε εκτός πορείας και προσγειώθηκε στη σιδηροδρομική γραμμή. Εκείνη τη στιγμή όμως περνούσε επιβατικό τρένο και χτύπησε το όχημα. 

Από την πρόσκρουση, ένας νεαρός ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή του και τρία άτομα τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Parma. 

Ανάμεσα στους επιβάτες του περιφερειακού τρένου δεν αναφέρονται τραυματίες. Λόγω ατυχήματος, η κυκλοφορία των τρένων στην κανονική γραμμή (όχι Υψηλής Ταχύτητας) έχει σταματήσει και γίνεται επαναπρογραμματισμός των συνδέσεων. 

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, το βαν είναι ιδιοκτησίας του τοπικού κοινωνικού συνεταιρισμού Emc2 Onlus, πολύ γνωστό στην ευρύτερη επαρχία. 

Το γεγονός έχει σοκάρει την κοινή γνώμη, και ο Δήμαρχος της Parma, Federico Pizzarotti, ανάρτησε στα κοινωνικά δίκτυα το σχόλιο για το ατύχημα, λέγοντας πως η εν λόγω είναι “μια ιστορία που παρακολουθώ με απορία και προσοχή” και τόνισε πως ολόκληρη η πόλη είναι κοντά στην οικογένεια του θύματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος