Τρεις καθορισμένες τοποθεσίες κατά μήκος των όχθων του Σηκουάνα θα φιλοξενούν καθημερινά πάνω από 1.000 κολυμβητές από τις 5 Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου, ανακοίνωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αποδείξαμε ότι οι σκεπτικιστές έκαναν λάθος και που μπορέσαμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που είχαμε αρχικά αναλάβει, για κάτι που ήταν πολύ μεγάλο και πολύ περίπλοκο να επιτευχθεί, σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, και που οι (θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024) μας επέτρεψαν να επιταχύνουμε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος του Παρισιού για τον Σηκουάνα, Πιερ Ραμπαντάν.
Η επαναλειτουργία του Σηκουάνα για κολύμβηση είναι αποτέλεσμα εκτεταμένων προσπαθειών των αρχών για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού του ποταμού, με αφορμή τη συμπερίληψή του ως τόπου διεξαγωγής Ολυμπιακών αγώνων κατά τη διάρκεια των Θερινών Αγώνων του Παρισιού 2024.
Οι επενδύσεις περιλάμβαναν τη σύνδεση δεκάδων χιλιάδων σπιτιών με το αποχετευτικό σύστημα, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού και την κατασκευή μεγάλων δεξαμενών αποθήκευσης βρόχινου νερού για την αποτροπή της υπερχείλισης των υπονόμων κατά τη διάρκεια ισχυρών καταιγίδων.
Ενώ οι καθυστερήσεις που προκλήθηκαν από τη βροχή επηρέασαν ορισμένες ολυμπιακές προπονήσεις και το αγώνισμα του τριάθλου ανδρών το περασμένο καλοκαίρι, οι αγώνες στον Σηκουάνα συνεχίστηκαν τελικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενισχύοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη στην ασφάλεια του ποταμού για την κολύμβηση του κοινού.
Κατά τη διάρκεια της κολυμβητικής περιόδου θα διεξάγονται καθημερινά έλεγχοι της ποιότητας του νερού, με πράσινες και κόκκινες σημαίες – παρόμοια με τα συστήματα ασφαλείας στις παραλίες – που θα υποδεικνύουν αν οι περιοχές κολύμβησης είναι ανοικτές ή κλειστές.
Εκτός από τις τρεις τοποθεσίες εντός του Παρισιού, 14 περιοχές κολύμβησης εκτός των ορίων της πρωτεύουσας θα δημιουργηθούν στους ποταμούς Σηκουάνα και Μαρν. Δύο από αυτές άνοιξαν ήδη τον Ιούνιο στον Μαρν.
Πηγή: Reuters
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος