Παραπλάνησε μεν την Βουλή για τα κορονοπάρτι αλλά ακουσίως, λέει ο Μπόρις Τζόνσον

Δημοσιεύτηκε τελικά ο φάκελος υπεράσπισης του Μπόρις Τζόνσον για τα κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Δημοσιεύτηκε τελικά ο φάκελος υπεράσπισης του Μπόρις Τζόνσον για τα κορονοπάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ.
Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχεται ότι παραπλάνησε τη Βουλή των Κοινοτήτων όταν είπε στους βουλευτές ότι οι αυστηροί κανόνες και οδηγίες για τον Covid είχαν τηρηθεί στο Νο 10 ανά πάσα στιγμή – αλλά ισχυρίζεται ότι τα σχόλια του έγιναν με «καλή πίστη» και ότι «δεν θα ονειρευόταν ποτέ» την απερίσκεπτη παραπλάνηση της Βουλής.

Η διακομματική Επιτροπή Προνομίων της Βουλής των Κοινοτήτων η οποία ερευνά το θέμα ανακοίνωσε ότι ο πρώτος φάκελος ήταν γεμάτος με τυπογραφικά και άλλα λάθη και ο Μπόρις Τζόνσον αναγκάστηκε να τον καταθέσει διορθωμένο το πρωί της Τρίτης λίγο μετά τις 8 ώρα Λονδίνου.

Ανάμεσα σε άλλα ο Τζόνσον γράφει ότι δεν αποδεικνύεται ότι παραπλάνησε σκόπιμα τους βουλευτές, γράφοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα έγγραφο που να δείχνει ότι έλαβα οποιαδήποτε προειδοποίηση ή συμβουλή ότι οποιοδήποτε γεγονός παραβίασε ή μπορεί να παραβίαζε τους κανόνες καθοδήγησης».

Σε απάντηση στη δημοσιοποίηση του φακέλου του Μπόρις Τζόνσον που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Προνομίων, η αναπληρωτής αρχηγός των Φιλελευθέρων Δημοκρατών, Ντέιζι Κούπερ, είπε:

“Ο Μπερλουσκόνι της Βρετανίας ξαναχτυπά. Μετά από αμέτρητα ψέματα, σκάνδαλα και αποτυχίες, ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος μια για πάντα σε αυτή τη συντηρητική σαπουνόπερα”.

Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος