Παραιτείται τον Δεκέμβριο ο Άντονι Φάουτσι – Η επιβεβαίωση από τον Μπάιντεν

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι (Anthony Fauci), ο κορυφαίος ειδικός των μολυσματικών ασθενειών της Αμερικής που έγινε το πρόσωπο της μάχης της χώρας κατά της πανδημίας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα παραιτηθεί τον Δεκέμβριο.

Ο Φάουτσι ανέφερε σε δήλωσή του ότι θα εγκαταλείψει τόσο τη θέση του ως διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), όσο και αυτή του επικεφαλής ιατρικού συμβούλου του Μπάιντεν, αν και πρόσθεσε: «Δεν αποσύρομαι».

Ο 81χρονος, ο οποίος είχε αποκαλύψει προηγουμένως τα σχέδιά του να αποχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας θητείας του Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει τον Δεκέμβριο για να «ακολουθήσει το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας μου».

Η επιβεβαίωση του Μπάιντεν

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τις «βαθύτατες ευχαριστίες» του στον Φάουτσι σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Εξαιτίας της πολυάριθμης συμβολής του Δρ Φάουτσι στη δημόσια υγεία, έχουν σωθεί ζωές στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η χώρα «είναι πιο δυνατή, πιο ανθεκτική και πιο υγιής εξαιτίας του».

Ο επιφανής ανοσολόγος Δρ Άντονι Φάουτσι, ο κυριότερος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για την Covid-19 και ο άνθρωπος που έγινε το «πρόσωπο» του αγώνα κατά της πανδημίας στις ΗΠΑ.

Όταν ο κορονοϊός εξαπλώθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως από την Κίνα το 2020, έγινε μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών, καθησυχάζοντας το κοινό με την ήρεμη και καθηγητική του συμπεριφορά στις συχνές εμφανίσεις του στα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, οι απόψεις του για τις πρώτες αποτυχίες της Αμερικής να αντιμετωπίσει τον ιό έφεραν τον Φάουτσι σε σύγκρουση με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και μετέτρεψαν τον γιατρό-επιστήμονα σε μισητή φιγούρα για ορισμένους στη δεξιά.

Παραιτείται τον Δεκέμβριο ο Άντονι Φάουτσι – Η επιβεβαίωση από τον Μπάιντεν
(AP Photo/Patrick Semansky)

Ο Φάουτσι ζει πλέον με προστασία ασφαλείας μετά τις απειλές κατά της ζωής και την παρενόχληση που δέχθηκε η οικογένειά του.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2020, καθώς προσπαθούσε να δημιουργήσει μια ομάδα για να ηγηθεί της αντιμετώπισης του Covid-19, ο Άντονι Φάουτσι ήταν «ένα από τα πρώτα μου τηλεφωνήματα».

«Σε αυτόν τον ρόλο, μπόρεσα να τον καλέσω οποιαδήποτε ώρα της ημέρας για τις συμβουλές του καθώς αντιμετωπίζαμε αυτή την πανδημία που συμβαίνει μία φορά», δήλωσε ο πρόεδρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος