Παραγουάη: Κατηγορηματική διάψευση στις καταγγελίες περί νοθείας από την εφορευτική επιτροπή – Ηρεμία ζητά ο εκλεγμένος πρόεδρος

Τα όσα υποστηρίζει και καταγγέλλει για παρατυπίες ο τρίτος υποψήφιος των εκλογών της Κυριακής διέψευσε κατηγορηματικά το εκλογοδικείο –η εθνική εφορευτική επιτροπή– της Παραγουάης χθες Τρίτη.

Οι καταγγελίες για  νοθεία στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, πυροδότησαν βίαιες διαδηλώσεις οπαδών  του καταγγέλλοντος, ενώ ο δεξιός εκλεγμένος πρόεδρος απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει ηρεμία.

Σε περίπου 70 προσαγωγές σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας  τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη για διατάραξη της δημόσιας τάξης ή απείθεια, ανακοίνωσε πως προχώρησε η αστυνομία, χωρίς να κάνει λόγο για τραυματισμούς.

Στην πρωτεύουσα Ασουνσιόν, μερικές εκατοντάδες οπαδοί του «αντισυστημικού» υποψήφιου Παραγουάιο Κούμπας διαδήλωσαν το βράδυ προχθές Δευτέρα και αναφέρθηκαν αψιμαχίες με την αστυνομία κοντά στο εκλογοδικείο, που άρχισε διαδικασία για να επαληθεύσει τα αποτελέσματα χθες.

Ο 44χρονος οικονομολόγος Σαντιάγο Πένια, 44 ετών, υποψήφιος του κόμματος Κολοράδο (δεξιά), που βρίσκεται στην εξουσία σχεδόν αδιάλειπτα για πάνω από επτά δεκαετίες στην Παραγουάη, αναδείχθηκε με μεγάλη διαφορά νικητής στις προεδρικές εκλογές, αφού έλαβε το 42% των ψήφων, έναντι 27% του βασικού του αντιπάλου, του κεντροαριστερού υποψήφιου Εφραίν Αλέγκρε.

Θα διαδεχθεί τον Αύγουστο για πέντε χρόνια τον απερχόμενο πρόεδρο Μάριο Άμπντο Μπενίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος