Πάπας Φραγκίσκος στην La Nacion: Αναστολή της συνάντησης με Κύριλλο – Διπλωματία ή σύγχυση η συνεύρεση των δύο εκκλησιών;

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Όπως αναφέρουν πηγές της Αγίας Έδρας, ο Ποντίφικας Φραγκίσκος σήμερα θα υποστεί ιατρικές εξετάσεις, και έτσι το σημερινό του πρόγραμμα θα παραμείνει ‘κενό’.

Εν τω μεταξύ, αίσθηση προκαλούν οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου στην εφημερίδα La Nacion. 

“Δεν μπορώ να κάνω τίποτα που να θέτει σε κίνδυνο απότερους στόχους, είτε είναι το τέλος του πολέμου, μια εκεχειρία ή, τουλάχιστον, ένας ανθρωπιστικός διάδρομος. Τι καλό θα ήταν για τον Πάπα να πάει στο Κίεβο αν ο πόλεμος συνεχιστεί την επόμενη μέρα;” είπε ο Ποντίφικας σχετικά με το ενδεχόμενο επίσκεψής του στο Κίεβο που συζητήθηκε πολύ τον τελευταίο καιρό.

Επίσης, ο Πάπας Μπεργκόλιο αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο συνάντησης με τον Ρώσο Πατριάρχη Κύριλλο, η οποία τελικά ακυρώθηκε.

“Λυπάμαι που το Βατικανό αναγκάστηκε να αναστείλει μια δεύτερη συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο, την οποία είχαμε προγραμματίσει για τον Ιούνιο στην Ιερουσαλήμ. Όμως η διπλωματία μας, έχει καταλάβει ότι μια συνάντηση των δύο αυτή τη στιγμή θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλη σύγχυση”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος